نویسنده:   سیدجلال ربانی     تاریخ نگارش:   1395/10/25     ساعت:   10:02:30
بازدید:   350
 
 
از ابتدای تاسیس بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی تا کنون، ۱۶۸ اثر با محوریت قرآن، علوم قرآنی و حدیث به زیور چاپ آراسته شده است.

روزنامه اعتدال - خبرگزاری ایکنا: از ابتدای تأسیس بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی تا‌کنون، ۱۶۸ اثر با محوریت قرآن، علوم قرآنی و حدیث به زیور چاپ آراسته شده است.


بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی از ابتدای تأسیس تاکنون، در رشته‌های گوناگون مرتبط با علوم قرآنی، پژوهش‌های ارزنده‌ای را صورت داده است. این مرکز، تا کنون ۶۲ اثر با موضوع قرآن و علوم قرآنی و ۱۰۶ اثر با محوریت حدیث پژوهی به چاپ رسانده و در اختیار علاقه‎مندان قرار داده است.
انجام فعالیت‌های قرآنی در حوزه فرهنگ مکتوب قرآن، تحقیقات عمیق و گسترده در معارف قرآنی به منظور بهره‌مندی هر چه بیشتر جامعه اسلامی از انوار این کتاب آسمانی، از مهم‌ترین اهداف گروه مطالعات قرآنی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی است.
از جمله فعالیت‌های پژوهشی ارزشمند صورت گرفته در این گروه، می توان اثر نفیس و کم‌نظیر «المعجم فی فقه لغت قرآن و سر بلاغته» را نام برد، که تا کنون ۳۲ جلد از آن به زیور طبع آراسته شده است.
«آشنایی با علوم قرآنی»، «آیات العقاید»، «بررسی زیباشناسی تکرار در قرآن کریم»، «برگ هایی نفیس از قرآن های منسوب به ائمه»، «بهترین روش حفظ قرآن»، «پرتویی از هدایت قرآن»، «جامعه انسانی از دیدگاه قرآن مجید»، «خورشید تابان در علم قرآن»، «روش حفظ قرآن»، «سوره های قرآن دورنمایه و محورها»، «گیاهان در قرآن» و ... از جمله آثاری است که به همت گروه مطالعات قرآنی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی تولید شده است.
«آموزش روخوانی قرآن»، «آموزش قرآن در سیره نبوی»، «آموزش تجوید قرآن کریم»، «شیوه های تفسیر قرآن کریم» و «روش حفظ قرآن مجید» از دیگر آثار در این گروه است که با محوریت آموزش این کتاب آسمانی تهیه و تنظیم شده است.
«برگ ­هایی نفیس از قرآن های منسوب به خط ائمه معصومین(ع)»،« تفسیر آیه هایی متشابه و مورد اختلاف»، «فرهنگ نامه قرآنی» و... از جمله آثار با محوریت قرآن است که جزء کتاب های برگزیده اعلام و شایسته تقدیر شده است.
« آداب معاشرت از دیدگاه معصومین(ع)»، «آسیب شناسی حدیث»، «اتحاد امت»، «اربعین رضوی»، « امر به معروف و نهی از منکر در سیره رضوی»، «با زائران کوی رضا(ع)»، «جامع الاحادیث»، «ترادف قرآن»، «حدیث سلسله الذهب از دیدگاه اهل سنت» و ... برخی از عناوین آثاری است که به همت گروه حدیث پژوهی به چاپ رسیده است.
گروه مطالعات قرآنی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی مهم‌ترین رسالت خود را نشر علوم اسلامی و قرآنی در پرتو پژوهش‌های بنیادی می‌داند. این گروه، بزرگترین گروه پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی است که همزمان با تأسیس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در سال ۱۳۶۳ به منظور تحقیقات در زمینه قرآن و علوم قرآنی و تألیف کتاب «المعجم فی فقه القرآن و سرّ بلاغته» تشکیل شد.