نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1398/06/03     ساعت:   14:07:15
بازدید:   632
 
 
بازدید جمعی از اعضا کمیته دانشگاهی و پژوهشی عتبه عباسیه از بنیاد پژوهش‌های اسلامی

گروهی از نمایندگان آستان مقدس حضرت عباس علیه السلام، به همت دبیرخانه اجلاسیه آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه جهان اسلام، مستقر در مرکز امور بین‌الملل آستان قدس رضوی، به ریاست سید محمد عبدالحسین‌العشیقر، تولیت اجرایی عتبه عباسیه، در راستای تبادل تجربیات و دستیابی به طرح‌ها و پروژه‌های مشترک در زمینه‌های فرهنگی، کشاورزی، پزشکی، علمی، آموزشی و پژوهشی، طی سه روز از مجموعه‌های مختلف آستان قدس رضوی بازدید به عمل می آورند.


محمد حسن، رئیس حوزه آموزش و پرورش تحصیلات تکمیلی، حجت‌الاسلام و المسلمین سید نورالدین الموسوی، مدیر کتابخانه و استاد احمد صادق معاون رئیس حوزه فکری و فرهنگی این آستان مقدس و همچنین سید حسنین الحلو مدیر مرکز پروژه‌های قرآنی و حجت الاسلام و المسلمین محمد الانباری، مسئول واحد پژوهش‌های قرآنی آستان مقدس حضرت عباس(علیه السلام) از بنیاد پژوهش های اسلامی  بازدید کرده و با مسئولین و پژوهشگران این بنیاد علمی به تبادل نظر پرداختند.

امتیاز ویژه عتبه عباسیه در میان سایر عتبات
حجت‌الاسلام سید محمود مرویان حسینی مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در ابتدای این مراسم عنوان کرد: وجود مقدس و نورانی حضرت ابوالفضل‌العباس(علیه السلام) برای ما ایرانیان محبوب و دوست داشتنی است.
وی ابراز کرد: خوشبختانه شاهد توسعه‌های گوناگون اجتماعی، علمی، فرهنگی و مادی در کربلا و عراق و مجموعه عتبه عباسیه(علیه السلام) هستیم؛ خوشبختانه عتبات عراق فعال بوده و رو به گسترش هستند؛ در این میان، عتبه عباسیه نیز از امتیاز خاص و ویژه‌ای برخوردار است.
این مقام مسئول تصریح کرد: بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی یکی از مجموعه‌های علمی است که در کنار سایر مراکز علمی این مجموعه مقدس، از چهل سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده است.

تامین منابع اسلامی برای نخبگان
حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر سید محمود مرویان حسینی، با بیان اینکه ما در مجاورت بزرگترین کتابخانه جهان اسلام و مرکز اسناد و مخطوطات هستیم، یادآور شد: بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی عمدتا به فعالیت‌های پژوهشی و نشر می‌پردازد و هدف این مرکز، تامین منابع اسلامی برای نخبگان و فرهیختگان است.
وی افزود: محصولات این مرکز، در رشته‌های مختلفی با موضوعات مطالعات قرآنی، فقه و اصول، حدیث، کلام، حکمت، فلسفه و ادیان و عرفان، فرهنگ و سیره رضوی، هنر و معماری، سادات و مفاخر اسلامی، انقلاب و تمدن نوین اسلامی، جامعه‌شناسی، نجوم ، اقتصاد و... تولید و روانه بازار نشر شده است.
وی در ادامه، با بیان اینکه تا کنون 235 اثر در گروه فرهنگ و سیره رضوی تولید شده است، گفت: در این گروه سعی شده نیازهای عمومی زائران در خصوص آشنایی هر چه بیشتر با فرهنگ و سیره امام رضا(علیه السلام) در قالب انتشار آثاری تبیین شود.
مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، با بیان اینکه پژوهشگران این مرکز تلفیقی از اندیشمندانی ازحوزه و دانشگاه هستند، افزود: یکی از فعالیت‌های بنیاد پژوهش‌های اسلامی، احیا نسخ خطی است که احیاء آثار فقهای بزرگی همچون سید مرتضی، قاضی نورالله شوشتری و علامه میر حامد حسین هندی، از جمله آنهاست.

آغاز همکاری‌های مشترک با عتبه عباسیه
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود، با اعلام آمادگی در خصوص تبادل تجربیات و به اشتراک گذاشتن آنها گفت: ما می توانیم در زمینه‌های گوناگون با عتبه عباسیه(علیه السلام) همکاریهای مشترکی داشته باشیم؛ برای نمونه، مقدور است تا آثاری از سوی بنیاد به کتابخانه این عتبه و آثاری از کتابخانه عتبه عباسیه نیز به کتابخانه بنیاد اهداء شود.
وی خاطر نشان کرد: ما می‌توانیم میزبان اساتید و محققان عتبه عباسیه باشیم و به همان تعداد نیز پژوهشگران بنیاد به عراق و این آستان مقدس اعزام شوند و به مطالعه و تحقیقات علمی بپردازند؛ همچنین می‌توانیم آثار خوب بنیاد را به زبان عربی و آثار عتبه عباسیه را نیز به زبان فارسی ترجمه و در اختتیار یکدیگر قرار دهیم.
مرویان حسینی تصریح کرد: ما باید در راستای عزت جهان اسلام، وحدت بین مسلمین و مصالح جامعه اسلام فعالیت‌های مشترکی را انجام دهیم، برای نمونه رویداد بزرگ اربعین حسینی که نمادی از عزت مسلمین است، باید ارزش و اهمیتش بیشتر برای مردم نمایان شود، از این رو، این موضوع مهم باید در پژوهش‌های ما مورد بحث و گفت وگو قرار گیرد.

تبادل نظر پیرامون همکاری های مشترک آتی

در ادامه بازدید این  اعضای کمیته دانشگاهی و پژوهشی عتبه عباسیه از بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، طرفین در خصوص ظرفیت های پژوهشی که می تواند زمینه هایی برای همکاری های فی مابین آتی باشد، با یکدیگر به تبادل نظر پرداختند. در همین راستا، متن پیشنهادی تفاهم نامه همکاری فی مابین، توسط بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی تهیه و به نمایندگان آستان عباسیه تقدیم شد. میهمانان این نشست، پس از بازدید از بخش های گوناگون بنیاد و آشنایی بیشتر با این نهاد علمی، هدایای فرهنگی را از مدیر عامل بنیاد دریافت کردند؛ این هدایا، شامل چندین دوره از آثار فاخر تولید شده به زبان عربی توسط بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی بود.