نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1398/05/30     ساعت:   19:17:48
بازدید:   812
 
 
آیت الله محمد هادی عبدخدایی: وظیفه والدین و اجتماع تربیت صحیح فرزندان است

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: از آنجایی که نیروی انسانی مهم ترین ذخیره هر کشور است، این وظیفه والدین و اجتماع است که فرزندان خود را به درستی تربیت کنند.


آیت الله محمد هادی عبدخدایی در همایش علمی- تخصصی ـ تربیت اخلاقی کودک در سیره امام علی(ع) و حضرت مسیح(ع) که با حضور کاردینال پروفسور میشل دوبست و جمیله علم الهدی دانشیار دانشگاه شهید بهشتی در سالن شیخ طبرسی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد: زندگی تمام پیامبران و ائمه معصومین (ع) سراسر تربیت است.

وی هدف از ارسال پیامبران را اقامه مردم به عدالت دانست و ادامه داد: این عدالت شامل تمام ابعاد فکری، نفسانی، اخلاقی و عملی است.جوهره گفتار همه این بزرگواران یکی است زیرا از یک منبع سرچشمه گرفته است.

این مقام مسئول افزود: ده فرمان آیاتی از تورات است که در کوه سینا بر حضرت موسی نازل شد و شامل دستورات توحیدی و اجتماعی است. ده فرمان جوهره اصول تمام برنامه های ایمانی و اخلاقی است و زندگی حضرت مسیح(ع) گرچه کوتاه اما سرشار از نصیحت و روند اخلاقی است.

وی بیان کرد: امام علی(ع) در نامه‌ای به مالک اشتر  توصیه می‌کنند، درآمد کشور باید افزایش یابد و ذخایر و منابع جمع آوری شود، باید نیروی دفاعی قوی داشته باشیم و  مهم‌تر از همه این‌ها وظیفه حاکمان این است که نیروی انسانی را به خوبی تربیت کنند.

آیت الله محمد هادی عبدخدایی خاطر نشان کرد: امروزه مهم‌ترین ذخیره هر کشوری نیروی انسانی آن کشور است. البته منابع و وسعت زمین هم اهمیت دارد اما این نیروی انسانی است که می‌تواند برای بهره‌برداری از نعمات الهی برنامه‌ریزی صحیحی داشته باشد.

وی افزود: دوران کودکی از ویژگی خاصی در زندگی برخوردار است.کودکان دلهای صاف و پاکی دارند و همچون تابلوی سفیدی می مانند که هر چه روی آن کشیده شود همان شکل ترسیم می‌شوند. خمیر مایه اولیه کودک را پدر و مادر شکل می دهند از این رو دروان کودکی از ویزگی خاصی برخوردار است.

این عضور مجلس خبرگان رهبری در ادامه خاطر نشان کرد: کودکان قدرت فراگیری بسیار خوبی دارند و در این دوران چندین برابر عمرشان می‌آموزند؛ در کنار خوبی‌ها و رفتارهای پسندیده رفتارهای زشت را نیز می‌آموزند از این رو نقش عملی پدر و مادر بسیار مهم است

وی ادامه داد: بذرهای اولیه را مادران و پدران می‌کارند؛ فرزندان آنگونه که پدر و مادر می‌خواهند و می‌گویند تربیت نمی‌شوند، بلکه رفتار والدین خود را می بینند و همانگونه تربیت می‌شوند. امام صادق(ع) نیز می‌فرمایند: «مردم را دعوت کنید نه با زبانتان بلکه با عملتان»

آیت الله عبد خدایی با بیان اینکه در اسلام اهتمام ویژه ای به تربیت کودکان شده است، گفت: امروزه متاسفانه جامعه بشری به این جریان توجه ندارد و ارزش قدردانی از پدر و مادر ضعیف شده است؛ این آفت تربیتی دنیاست که خوشبختانه در کشورهای دینی  به مراتب کمتر است.

وی نام فرزندان را گویای هویت آنان دانست و گفت: والدین باید نامی را برای فرزند خود برگزینند که گویای فرهنگ و مکتب آنان باشد. خانواده به وسیله انتخاب همین اسم خود را معرفی می‌کند و نشان می‌دهد که علاقه‌مندی آنان به چیست؟

این مقام مسئول به دیگروظایف والدین در قبال فرزندان خود اشاره کرد و افزود: وظیفه والدین این است فرزندان خود رامودب بار بیاورند و او را با دین پرورش دهند؛ برای تربیت فرزندان باید از آموزه‌های قرآنی بهره جست زیرا قرآن به تمام جهات اجتماعی سیاسی و... توجه داشته و دارای عالی‌ترین مضامین است.