نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1398/05/30     ساعت:   18:55:30
بازدید:   759
 
 
حجت الاسلام و المسلمین رضا وطن دوست: رسالت گروه اخلاق بنیاد تولید محتوا و تبیین پیام های اخلاقی و تربیتی است

مدیر گروه اخلاق و تربیت اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: این گروه می‌تواند در افق 1404 یکی از مهم‌ترین گروه‌های علمی- پژوهشی در تولید محتوا و تبیین پیام‌های اخلاقی و تربیتی بر پایه آموزه‌های اسلامی و تبدیل شدن به مرجعیت علمی در حوزه خود باشد.




حجت‌الاسلام و المسلمین رضا وطن دوست در گفت و گو با روابط عمومی بنیاد پژوهشهای اسلامی ضمن اشاره به اهداف و چشم‌اندازها به معرفی فعالیت‌های عمده این گروه پرداخت و اظهار کرد: گروه اخلاق و تربیت اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی از جمله گروه‌هایی است که در بازمهندسی سال 95 ماموریت خود را آغاز کرد.
وی با اشاره به چشم‌اندازها و طراحی بیانیه ماموریت گروه اخلاق، بیان کرد: این گروه با تبیین معارف اخلاقی و تربیتی و بسترسازی در این حوزه و همچنین اعتلای ارزش‌ها و با استفاده از توانمندیهای موجود و اولویت‌های پژوهشی جامعه هدف، از طریق تولید علم و فکر و با برگزاری نشست‌های علمی و تخصصی با محوریت قرآن، سنت پیامبر(ص)، سیره امامان معصوم(ع) و میراث مکتوب ماموریت خود را اجرا می‌کند.
این پژوهشگر به اهداف گروه اخلاق اشاره کرد و ادامه داد: تلاش در راستای تولید علم در قالب کتاب و مقاله از طریق برگزاری نشست‌های علمی- تخصصی، تلاش برای شناسایی پژوهشگران و  تسهیل در دسترسی به منابع و اسناد برای پژوهش‌های حوزه اخلاق و تربیت اسلامی، به نقد گذاشتن آثار مکتوب گروه در چارچوب مقررات بنیاد و... برخی از اهداف این گروه است.//
وی همچنین خاطر نشان کرد: با توجه به توصیه موکد مقام معظم رهبری بر سبک زندگی اسلامی،  تولید محتوای کاربردی مرتبط با این موضوع در دستور کار گروه اخلاق قرار گرفته است.
حجت‌الاسلام و‌المسلمین وطن‌دوست به آثار منتشر شده این گروه از ابتدای تاسیس تاکنون خبر داد و گفت:  با توجه به این که گروه ما تازه شکل گرفته است توفیق داشتیم چندین اثر را از ابتدای تاسیس این گروه تولید و روانه بازار نشر کنیم که «گفتمان اخلاق جهانی در تعالیم رضوی» به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی، «کیمیای اخلاق» و... برخی از این آثار است.
وی در ادامه به طرح‌های به اتمام رسیده و در دست چاپ توسط پژوهشگران این گروه اشاره و اظهار کرد: کتاب «تامین بهداشت روانی از منظر قرآن و حدیث»، «تزکیه و خودسازی»، «تاثیر نگرش مثبت به زندگی در بهبود ارتباط همسران از منظر قرآن وحدیث»،«عدل فطری در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی»، «طرح پژوهشی تاک»، «تاثیر پذیر و متقاضی در امر به معروف و نهی از منکر» و.. از جمله این آثار است.
این پژوهشگر همچنین آثاری با عناوین «ضرورت تکریم نفس با رفتار با خود»،«تبیین وجوه اجتماعی مقاصد قرآن کریم با تاکید بر نظریه علامه طباطبایی»، «معرفت‌شناسی نظام ولایی با اندیشه رضوی»، «ارزیابی محصولات فرهنگی»، «فقه مهد کودک » و.. را از جمله آثار در دست اقدام این گروه برشمرد.