نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1398/05/23     ساعت:   18:33:16
بازدید:   496
 
 
بازدید رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه از بنیاد پژوهش های اسلامی

حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری، ضمن حضور در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی از نزدیک با فعالیت‌های این مجموعه آشنا شد.


حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدجواد حاج‌علی‌اکبری، رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، با حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمود مرویان حسینی، مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و جمعی از مدیران گروه‌های این مرکز، دیدار و گفت‌وگو کرد.

وی ضمن بازدید از نمایشگاه دائمی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و آشنایی با آثار پژوهشی این مرکز ابراز کرد: بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی لقب عالم آل محمد (ص) امام رضا (ع) را برای ما تداعی می‌کند و پژوهشگران و محققان در سایه این لقب امام رضا (ع) به فعالیت مشغول‌اند.

این مقام مسئول بیان کرد: این مرکز بابی از علوم و معارف اسلامی و همچنین مکتب اهل‌بیت (ع) را به روی بشریت گشوده است که جای تقدیر و تشکر دارد.

وی ادامه داد: احیا آثار، به‌روزرسانی اطلاعات، قلم‌های نو و تازه و غیره، افق‌هایی را پیش روی پژوهشگران قرار می‌دهد و آثار و برکات این پژوهش‌ها می‌تواند در چله دوم انقلاب، منشأ خیرات و برکات باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج‌علی‌اکبری، جامعیت آثار، تشکیل گروه‌های مختلف با پژوهش‌های روز، جهانی بودن، انتشار آثاری به زبان‌های مختلف و همچنین توجه به بخش نخبگانی را از ویژگی‌های این مرکز برشمرد و گفت: امام رضا (ع) نماد بین‌المللی تشیع هستند و جامعیت زمانی دارند.

وی تصریح کرد: بابیان اینکه متأسفانه ما در حوزه زبان ضعیف عمل کرده‌ایم، گفت: زبان و رسانه عواطف انسان را برمی‌انگیزد؛ مناظرات و گفت‌وگوهای امام رضا (ع) با ادیان و زبان‌های مختلف از ویژگی‌هایی است که در شخصیت این امام همام دیده می‌شود.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه، احیاء تراث و آفرینش‌های نو و تازه در حوزه‌های مختلف را از دیگر نکات مثبت این مرکز دانست و گفت: بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی تغذیه‌کننده حوزه‌های نخبگانی است و عنوان این مرکز نباید از حوزه نخبگانی تنزل پیدا کند.

وی، بابیان اینکه نیازمندی‌هایی در حوزه‌های مختلف احساس می‌شود که متأسفانه کمتر به آن‌ها توجه شده است، افزود: نیازمندی‌های ما در حوزه‌های احیاء تراث و کلام و اندیشه اسلامی بسیار جدی است و آثار و پژوهش‌های نو و تازه باید در این حوزه‌ها منتشر شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج‌علی‌اکبری، حوزه اخلاق و تربیت اسلامی را نیاز دیگر جامعه برشمرد و گفت: در این حوزه نیز آثار و پژوهش تازه اندک است؛ ما نیاز به بازآفرینی میراث گذشته و به‌روزرسانی آن‌ها هستیم و باید مطالعات زیادی در این زمینه صورت گیرد.

وی بابیان اینکه آثار باید پاسخگوی نیازمندی‌های جامعه مخاطب خود باشد، گفت: انتظار می‌رود از مجموعه‌هایی همچون بنیاد پژوهش‌های اسلامی که منتسب به آستان قدس رضوی است، پشتیبانی بیشتری صورت گیرد تا بتوانند علاوه برافزایش تولیدات خود، انتشار تولیدات بخش‌های دیگر را نیز بر عهده گیرند و شمارگان آثار خود را افزایش دهند.

این مقام مسئول با اعلام آمادگی برای گسترش هر چه بیشتر همکاری‌های این مرکز با ائمه جماعات تصریح کرد: ما می‌توانیم با برقراری ارتباط بنیاد با شبکه امامت و همچنین معرفی آثار این مرکز توسط ائمه جماعات برای دانشگاه‌ها و مراکز حوزوی ارتباطاتمان را گسترش دهیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین، سید محمود مرویان حسینی مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی نیز در ادامه این دیدار به ارائه گزارشی از فعالیت‌های این مرکز پرداخت و مدیران گروه‌های مختلف نیز به تشریح پژوهش‌های انجام‌شده خود در حوزه‌های مختلف پرداختند.