نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1398/03/13     ساعت:   17:46:21
بازدید:   922
 
 
آیت الله محمد محمدی ری‌شهری: رسیدن به مقام فنا یکی از ویژگی‌های عرفانی امام خمینی(رحمت الله علیه) بود.

تولیت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(علیه السلام) گفت: رسیدن به مقام فنا یکی از ویژگی‌های عرفانی امام خمینی(رحمت الله علیه) بود.


آیت‌الله محمد مهدی ری‌شهری در نشست «سیره علمی و عملی امامین انقلاب» که در آستانه رحلت رهبر کبیر انقلاب اسلامی، قیام ۱۵ خرداد و سومین دهه رهبری مقام معظم رهبری به همت گروه انقلاب و تمدن اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و با حضور جمعی از پژوهشگران و محققان در بنیاد برگزار شد، به تبیین شخصیت علمی، عملی، اخلاقی و عرفانی امام راحل(رحمت الله علیه) و بیان خاطراتی از ایشان پرداخت.

وی ابراز کرد: همواره در خصوص شخصیت علمی، عملی و اخلاقی امام خمینی(رحمت الله علیه) بسیار سخن گفته شده است؛ اما به بُعد جایگاه معرفتی امام در عرفان عملی، کمتر توجه شده است.

آیت الله‌ری شهری ادامه داد: امام راحل(رحمت الله علیه) در وصیت‌نامه اخلاقی خود خطاب به فرزندشان می‌فرمایند: «وصیتی است از پدر پیری که عمری را به بطالت و‌ جهالت گذرانده و اکنون با نامه‌ای سیاه از سیئات و خالی از حسنات به دیار باقی می‌شتابد، دستم خالی است و امیدم تنها به خداست». آن بزرگوار تا آخرین لحظات عمر خود، نماز شبشان ترک نشد و توجه خاصی به پرهیز از گناه به ویژه غیبت داشتند، پس چرا خود را گنهکار می‌دانند؟

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به روایتی از رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) اظهار کرد: انسان عاقل، کار پسندیده دیگران را زیاد می‌بیند و کارهای پسندیده و‌ خوب خود را کم و اندک و خود را بدترین انسان می‌داند؛ این مقام فناست.

گفتنی است، بیان خاطراتی از امام راحل(رحمت الله علیه) و رهبر معظم انقلاب و همچنین ارائه مقالاتی با موضوعات «ظرفیت تمدنی حکمت و فلسفه صدرایی  در اندیشه امام خمینی (رحمت الله علیه)»،«جریان هنر انقلاب اسلامی و جایگاه آن در اندیشه‌های امامین انقلاب»، «چیستی رهبری کاریزماتیک و چرایی تضاد آن با شخصیت امام خمینی(رحمت الله علیه)» و «نظام‌سازی سیاسی شریعت و فقه از منظر امام خمینی(رحمت الله علیه) و آیت‌الله خامنه‎ای» از دیگر برنامه‌های این نشست بود.