نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1398/01/09     ساعت:   23:53:18
بازدید:   640
 
 
به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی نشست علمی «تراث فقهی اهل بیت(علیهم السلام)» برگزار شد.

نشست علمی «تراث فقهی اهل بیت(علیهم السلام)» به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.


آیت‌الله شب‌زنده‌دار عضو فقهای شورای نگهبان در این نشست علمی که با حضور جمعی از محققان و پژوهشگران در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد: ائمه معصومین(علیهم السلام) نور واحد و همه عالم آل محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) هستند. اما امام رضا(علیه السلام) به لحاظ خصوصیات زمانی و مکانی خاص دوران زندگیشان در بین ائمه طاهرین(علیهم السلام) به این لقب ممتاز شده‌اند؛ از این رو شایسته است در محضر این امام همام، بیشتر به علوم اسلامی پرداخته شود.

وی ابراز کرد: برای رسیدن به این مهم و پرداختن به علوم اسلامی، باید اتاق‌های فکر تشکیل شود. همانند بسیاری از صنایع بزرگ که برای رسیدن به اهداف خود، اتاق‌های فکر تشکیل می‌دهند تا این افکار و اندیشه‌ها در عمل خود را نشان دهد.

آیت‌الله شب‌زنده‌دار، تصریح کرد: ما در حوزه‌های علمیه نیز به شدت نیاز به تشکیل اتاق‌ فکر داریم تا دریچه‌های نو و جدیدی رو به روی ما باز شود؛ هر چند احیای تراث نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ اما هر دو باید به موازات هم پیش رود.

وی ادامه داد: لازم است تقسیرهایی که در اقصی نقاط جهان اعم از افغانستان، پاکستان، عراق و... وجود دارد و مهجور مانده است را شناسایی و احیا کنیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به کتاب «فقه قضا» از ملاعلی‌کنی گفت: سبک این اثر و نحوه چاپ آن به لحاظ علمی از مرتبه بالایی برخوردار است. از این رو شایسته است سلسله آثاری مرتبط با موضوع قضا توسط بزرگان چاپ شود؛ خوشبختانه در کتابخانه‌های ما کتاب‌هایی با این موضوع وجود دارد که ما می‌توانیم از آنها بهره‌مند شویم.

وی اضافه کرد: باید مسائل مستحدثه و مورد نیاز جامعه در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی مورد بررسی قرار گیرد و در این زمینه با دیگر نهادها از جمله قم کار جمعی انجام شود.

آیت‌الله شب‌زنده‌دار همچنین افزود: باید کتاب‌های مهمی که در باب حدیث داریم و مهجور مانده است را احیا کنیم و در این خصوص از آثار ارزشمندی همچون کتاب «غررالحکم» بهره ‌مند شویم. این اثر برای کسانی که می‌خواهند از ژرفای احادیث ائمه(علیهم السلام) مطلع شوند، قابل استفاده است.

وی گفت: تا کنون شرح کاملی بر کتاب «وسائل الشیعه» نگاشته نشده است؛ هر چند بزرگانی درصدد نگاشتن شرحی بر این کتاب برآمدند؛ اما به مرحله ظهور نرسیده است. در حال حاضر در حال نگاشتن شرح مبسوطی در 10 محور بر این اثر هستیم که ممکن است در 300 جلد منتشر شود.

این مقام مسئول ابرازکرد: خوشبختانه بنیاد پژوهشها، از کتابخانه بسیار غنی برخوردار است و جاذبه ویژه‌ای دارد. امیدوارم این مرکز علمی- پژوهشی منشاء خدمات و خیرات زیادی برای تمام محققان و پژوهشگران باشد.