نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/12/19     ساعت:   17:07:06
بازدید:   751
 
 
مزارات و حرم‌‎های اولیای الهی، کانونی برای رحمت، مودت، برادری و وحدت به شمار می‌رود.

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی، وجود مزارات و حرم‌‎های اولیای الهی را کانونی برای رحمت، مودت، برادری و وحدت برشمرد.


حجت الاسلام مهدی شریعتی تبار، مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی در بازدید سلطان احمد علی متولی مزار سلطان باهو و هیئت پاکستانی همراه از بنیاد پژوهش‌های اسلامی، گفت: هدف بنیاد، پژوهش پیرامون معارف اسلامی و تبیین و تبلیغ دستاوردهای پژوهشی در قالب کتاب و نرم افزار به زبان‌های گوناگون است.

وی افزود: به شکر خداوند، در این زمینه بنیاد توفیقات خوبی طی 35 سال عمر خود، به دست آورده است که حدود 2000 عنوان در بیش از 4000 جلد کتاب با شمارگان قریب به 15 میلیون نسخه از نتایج تلاش‌های پژوهشگران و فرهیختگان شاغل در این مرکز به شمار می‌رود.

شریعتی تبار، «المعجم فی فقه لغة القرآن و سر بلاغته» را از جمله آثار فاخر این مرکز برشمرد و اظهار داشت: تاکنون 36 جلد از این کتاب به چاپ رسیده است و تکمیل آن به بیش از 60 جلد خواهد رسید.

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: ما معتقدیم اگر معارف اسلامی که در قرآن کریم و سنت پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) و سیره اهل بیت(علیهم السلام) تجلی یافته است، برای جوامع به درستی شناخته و تبیین شود، جویندگان و مشتاقان بی‌شماری در عالم از آن بهره خواهند برد.

حجت الاسلام شریعتی تبار با اشاره به کلام امام هشتم(علیه السلام) که فرموده است: خدا رحمت کسانی را که اسلام و مکتب اسلام را زنده بدارند؛ تصریح کرد: به عقیدۀ آن امام همام، اگر بشریت نیکویی‌ها و زیبایی‌های معارف و کلام و فرهنگ اسلام را دریابند، مطمئناً از این راه هدایت، پیروی خواهند کرد.  

وی تأکید کرد: این سخن حجتی برای مسلمانان است که در زمینۀ احیای علوم اسلامی تلاش کنند و نگذارند که چهرۀ اسلام به دستان پلید جریان‌های تکفیری تاریک و خدشه‌‍دار جلوه داده شود.

در آموزه‌های اسلام، اصولی بر اصولی استوار بوده که یکی از آن‌ها عقل و خردورزی است. شریعتی تبار با بیان این جمله، تصریح کرد: از دیگر اصول، رحمت است؛ «الرَّحمن، عَلَّم القُرآن»؛ و ما می‌بینیم که اکنون در جبهۀ تکفیری‌ها و افکاری که بین آنان ترویج شده است، این دو ویژگی و اصل به چشم نمی‌خورد؛ یعنی عقل و رحمت در آن نیست.

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، از این حدیث امام هشتم(علیه السلام) که دوستی با مردم نیمی از خردمندی است، یاد کرد و گفت: از دیگر مسائلی که قرآن کریم و پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) و بزرگان اسلام از جمله ائمه اطهار(علیهم السلام) بر آن تأکید داشته‌اند، وحدت بین مسلمانان است. چنانکه رسول اکرم بین یارانش برادری و اخوت ایجاد کرد و به حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) فرمود: ای علی! تو برادر من هستی در دنیا و آخرت.

حجت الاسلام شریعتی تبار اظهار امیدواری کرد: به امید خدا در جامعه اسلامی، این سه مسئله، یعنی عقل‌ورزی و محبت و وحدت و برادری روز به روز تقویت شود و این بازدیدها و دیدارها در تحقق این مهم، تأثیرگذار است.

وی افزود: امروز دشمنان اسلام، صهیونسیت‌ها و استکبار جهانی، توطئه می‌کنند که عقل و رحمت و وحدت را در جوامع اسلامی خدشه‌دار کنند؛ بنابراین مسلمانان باید به هوش باشند.

این پژوهشگر فقه و اصول، وجود مزارات و حرم‌‎های اولیای الهی را کانونی برای رحمت، مودت، برادری و وحدت برشمرد، گفت: 30 میلیون زائر سالانه به زیارت حرم امام رضا(علیه السلام) مشرف می‌شوند و این موقعیتی مناسب برای احیا و تقویت برادری و وحدت میان مسلمانان از سراسر جهان اسلام است. مقام معظم رهبری نیز می‌فرمایند که حرم‌ها و مزارات باید قطب فرهنگی و کانونی برای نشر فرهنگ اسلامی باشد.

وی خاطر نشان کرد: تکفیری‌ها و وهابی‌ها هم با همین حرم‌ها و کانون‌های وحدت دشمن هستند.