نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/12/13     ساعت:   20:07:16
بازدید:   989
 
 
مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: رسالت ما، شناخت درست مبانی و اصول تربيت اسلامی است.

حجت الاسلام دکتر سید محمود مرویان حسینی مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: رسالت ما، شناخت درست مبانی و اصول تربيت اسلامی است.


حجت الاسلام دکتر سید محمود مرویان حسینی مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در اولین کنفرانس بین المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی گفت: از جمله اهداف و کارکردهای حضور انبیاء(علیهم السلام) و اولیاء الهی در فرایند جامعه‌سازی، تربیت دینی و تعالی بخشی به کارکردهای زندگی بشر بوده است. تربیت دینی در دنیای معاصر به دلالیل گوناگونی از جمله جهانی شدن و ورود گسترده فناوری‌های اطلاعاتی و فضای مجازی به زندگی و سامانه‌های اخلاقی افراد، دستخوش تغییر و تحول شگرف و خطرناکی شده است.
وی افزود: جلوه‌های مادی زندگی و فرهنگ‌های الحادی و سکولار، به دنبال قداست زدایی، حذف معنویت و ارزش‌های اخلاقی از نظام مناسبات اجتماعی و تحقق اصالت لذت و شهوت و تخریب نهادهای سلامت آفرین همچون خانواده، می‌باشند و با ابزار رسانه قدرت، سیاست و مقررات جهانی به دنبال تحقق اهداف سوء خویش می‌باشند.

دکتر مرویان حسینی با بیان اینکه تربیت دینی، جزو ارزش‌های ادیان توحیدی است، اظهار داشت: در حالی که بخش قابل توجهی از آموزه‌های اسلامی و منابع و ارزش‌های ادیان توحیدی و حتی دلسوزان و دغدغه‌مندان در میان ادیان و آئین‌های معنوی در دنیای معاصر، تأکید بر اخلاق و تربیت دینی دارند. نهاد خانواده را پشتیبان رشد و سلامت انسان می‌دانند. از خشونت و فساد و بی‌بندوباری پرهیز دارند، به سلامت نسل تاکید می‌کنند و آموزش و پرورش بر پایه اخلاق و معنویت را مهم می‌شمارند و به ترویج مناسبات انسانی در روابط اجتماعی اقدام می‌کنند.
وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران بر پایه هدایت معنوی و تربیت دینی و مبارزه با فساد و آلودگی‌های اخلاقی و الهام بخش فرهنگی بر مردم در داخل و خارج از کشور شکل گرفت.

مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با اشاره به تشکیل جبهه تربیت دینی در مقابل تربیت سکولار، خاطر نشان کرد: رسالت ما، آن است که به درستی مبانی و اصول تربیت اسلامی را بشناسیم. با روش‌های آن آشنا شویم، مدل‌ها و الگوهای درست از آن را شناسایی و طراحی کنیم و از ظرفیت‌های تربیت دینی در داخل و خارج کشور حمایت و پشتیبانی نمائیم. این از جمله مهم‌ترین مأموریت‌های مجموعه‌ای علمی و پژوهشی وابسته به فرهنگ و سیره رضوی است. بخش قابل توجهی از فرهنگ‌سازی اجتماعی در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی منوط به تشکیل جبهه تربیت دینی در مقابل تربیت استکباری و سکولار است تا به رشد صحیح نسل‌ها و نهادهای پشتیبان امر تربیت کمک کرده باشیم.
مرویان حسینی گفت: هدف کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی، تبیین این رسالت و گام‌های عملی در راه دستیابی به نظام تربیت دینی و الگوهای موفق در این زمینه است. اینکه در گام دوم انقلاب دیده‌بان هوشیار انقلاب اسلامی، مقام معظم رهبری به ویژگی‌هایی برای نسل نو تأکید می‌کنند، همچون امید به آینده، اعتماد به نفس، روحیه انقلابی و جهادی‌ سخت‌گوشی در مسیر آرمان‌های مقدس، تسلیم ناپذیری در برابر زورگویان و مستکبران جهان، رفتار و منش مبتنی بر اخلاق و معنویت، عدالت گستری، حرکت به سوی قله‌های دانش و ... نشان از نیاز به نظام جامع تربیت دینی است.

حجت الاسلام مرویان حسینی با تأکید بر انجام پژوهش‌های نظری و کاربردی در عرصه تربیت دینی، ابراز کرد: در آستان قدس رضوی مجموعه‌های گوناگون بر محور تربیت دینی سامان یافته است. برخی از مأموریت تولید محتوا و پژوهش‌های نظری و کاربردی عرصه تربیت دینی را بر عهده دارد، همچون بنیاد پژوهش‌های اسلامی که گروه اخلاق و تربیت اسلامی را با حضور استادان و محققان ارجمندی فراهم کرده است.
وی ادامه داد: از جمله طرح تربیت اسلامی کودک (تاک)، طرح تربیت جنسی در اسلام، تدوین نظام موضوعات و شبکه مسائل تربیت دینی، نیز تألیف کتب علمی در موضوعات تربیتی، اخلاقی، تهذیب نفس، انسان شناسی و ... در این مرکز در حال پیگیری است.
همچنین بنیاد فرهنگی رضوی نیز در همین راستا هزاران دانش‌آموز را از مقطع پیش‌دبستانی تا دبیرستان براساس آرمان تربیت دینی هدایت و راهبردی آموزشی و فرهنگی می‌نماید. دانشگاه علوم اسلامی رضوی که تلفیقی از مدل تربیتی حوزه و دانشگاه است در مقاطع کارشناسی و ارشد و دکتری در رشته‌های متعدد هزاران نفر را تربیت و به عرصه‌ خدمت علمی و فرهنگی در جامعه تقدیم کرده است.
این استاد حوزه و دانشگاه در پایان گفت: بخش‌هایی در حرم مطهر رضوی به ارائه برنامه‌های ویژه کودک و نوجوان براساس مبانی تربیت دینی می‌پردازد. اردوگاه‌های وابسته به آستان مقدس رضوی، نیز فرصت‌های رشد را براساس اصول تربیتی به مخاطبان ارائه می‌کند. بنابراین کنفرانس بین المللی تربیت دینی کاربری و کارآمدسازی نظری و عملی، در فضای مأموریت‌ها و خدمات آستان قدس رضوی خواهد داشت و تجربیات و دستاوردهای این مجموعه‌ها را با فعالان بیرونی به مشارکت می‌گذارد.





اخبار مرتبط

- در نشست تخصصی «همایش بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی» بررسی شد، بایدها و نبایدهای تربیت دینی فرزندان
- در نشست علمی نخستین کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی عنوان شد: تنبیه فرزندان طبق شرایطی مورد تأکید همه ادیان ابراهیمی است.
- آیت الله رئیسی: سیره امام رضا(علیه السلام) الگویی برای تمام ادیان ابراهیمی است.
- با قرائت بیانیه پایانی، نخستین کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی به کار خود پایان داد.
- با حضور تولیت آستان قدس رضوی فعالان عرصه تعلیم و تربیت از ادیان مختلف تجلیل شدند.
- نخستین کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی آغاز به کار کرد.
- دبیر علمی کنفرانس بین المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی مطرح کرد: همکاری 100 نهاد از داخل و خارج کشور در حوزه تربیت دینی در ادیان ابراهیمی
- محمد تقی فخریان در کنفرانس بین‎المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی مطرح کرد: تأکید بر تبادل تجربیات دینی در حوزه تعلیم و تربیت با کشورهای مسلمان
- مهدی فیاضی مطرح کرد؛ همزیستی مسالمت آمیز؛ رویکرد تربیت دینی در مدارس شیعه
- حجت‌الاسلام و المسلمین محی‌الدین بهرام محمدیان: تلاوت آیات قرآن، تزکیه و تعلیم محورهای تربیت اسلامی است.
- آرش آبایی مطرح کرد: لزوم و توجه فراگیری آموزه‌ها و احکام دینی در دین یهودیت
- انجمن آموزه‌های اسلامی لبنان تجربه موفق تربیت دینی
- جرج آنتوان حسکور: خانواده نخستین نهاد تعمیق باورهای ایمانی در جامعه است
- محسن اصغری نکاح: خانواده، راهکار مؤثر برای تربیت جنسی متناسب با آموزه‌های تربیتی ادیان ابراهیمی است.
- آیت الله اعرافی در افتتاحیه کنفرانس بین المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی: نیمی از جمعیت بشر تحت چتر ادیان ابراهیمی قرار دارند.
- دکتر محمد مهدی طهرانچی مطرح کرد: بیان مراتب خلقت انسان در قرآن کریم با نگاه تربیتی
- حمیدرضا آیت‌اللهی: حافظه محوری در حوزه تعلیم و تربیت باید جای خود را به مهارت محوری دهد
- بهنام مرادیان: از دست دادن میراث دینی از پیامدهای جهان مجازی است.
- عضو هیئت رئیسه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی: باید بین ادیان توحیدی ارتباطی سازنده و قوی برقرار شود.
- استاد دانشگاه کاتولیک پاریس: همایش‌های ادیانی آستان قدس رضوی یک گام بزرگ تبلیغی در عرصه بین‌المللی است.
- علی سروری مجد مطرح کرد، ارسال 230 مقاله به دبیرخانه نخستین کنفرانس بین‌المللی «تربیت دینی در ادیان ابراهیمی»
- آیت الله اعرافی: برگزاری همایش تربیت دینی باید تلنگر به کارهای زمین مانده باشد.
- کارشناس مذهبی واتیکان: مبارزه کردن با جهالت از اهداف مشترک دانشگاه‌های کاتولیک و اسلامی است.
- کاردینال هنری دولهوک تبیین کرد: مراحل تربیت روحانیون و پدران دینی
- کاردینال روبرت لوگال تشریح کرد: انتقال ایمان و عقیده از طریق شعر و موسیقی.
- حجت الاسلام مجتبی الهی خراسانی تشریح کرد: «الگو دهی» یکی از روش‌های مهم اسلام برای تربیت.
- سومین پیش نشست تخصصی کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی برگزار شد.
- محمد مهدی طهرانچی: تربیت دینی با بهره‌مندی از منابع وحی محقق می‌شود.
- آیت الله محمد هادی عبدخدایی: عدالت و مهرورزی محور تربیت اسلامی است.
- کاردینال ونسانفلوردی: برای تعلیم و تربیت باید به دنبال مقتضیات زمان بود.
- به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی سومین پیش نشست تخصصی کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان برگزار می‌شود.