نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/12/14     ساعت:   15:53:34
بازدید:   1017
 
 
در نشست علمی نخستین کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی عنوان شد: تنبیه فرزندان طبق شرایطی مورد تأکید همه ادیان ابراهیمی است.

در نشست تخصصی ارائه مقالات علمی نخستین کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی عنوان شد: تنبیه فرزندان طبق شرایط و ضوابط خاصی مورد تأکید همه ادیان ابراهیمی است.


این روزها معاونت علمی آستان قدس رضوی با همکاری دانشگاه بین‌المللی امام رضا(علیه السلام) و بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی ایام پُرکاری را در پیش‌رو دارد.
دیروز از ساعت 8 صبح تا 8 شب مراسم افتاحیه و نشست‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی با حضور مهمانان ملی و بین‌المللی در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد که برپایی نشست‌های تخصصی ارائه مقالات علمی، بخش پایانی روز اول این همایش به‌شمار می‌رفت.
در نشست تخصصی ارائه مقالات علمی نخستین کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی حجج اسلام و المسلمین محمدهاشم نعمت‌الهی و حجت مدرسی و موبد نیک‌دین، محمدحسین شجاعی و خانم نمازیان به ارائه مقاله خود پرداختند.

دیدگاه اسلام در مورد تنبیه
حجت الاسلام محمدهاشم نعمت‌الهی به عنوان اولین ارائه دهنده با اشاره به اینکه همه والدین از برخی رفتارهای ناشایست و زشت فرزندان‌شان آزرده خاطر هستند، عنوان کرد: از نظر اسلام و دیگر ادیان اصل تنبیه فرزندان به طور مطلق محکوم نیست و همه ادیان طبق شرایطی این مهم را زمینه‌ساز تربیت فرزندان معرفی کرده‌اند.
این محقق حوزه تربیتی اظهار کرد: البته شرایط تنبیه در هر یک از ادیان ابراهیمی به طور مشروح یا اجمالی بیان شده است و تنبیهی مورد تایید قرار گرفته که دارای تاثیر تربیتی باشد.

تربیت، خواستگاه فطری انسان
پس از حجت الاسلام نعمت الهی، محمدحسین شعاعی به ارائه مقاله خود پرداخت و گفت: در این مقاله چیستی و اهداف تربیت از دو منظر درون دینی و برون دینی و نیز مفهوم و کاربرد تربیت در قرآن کریم مورد بررسی قرار گرفته است.
وی در ادامه به برخی از آیات قرآن در مورد اصل تربیت اشاره کرد و گفت: مبانی هستی شناختی و انسان شناختی تربیت که از مؤلفه‌هایی چون توحید و یگانگی مبدأ و غایت آفرینش و نیز بعثت و فرستادن مربیان آسمانی در بخش هستی شناختی تشکیل شده و نیز فطرت، کرامت، اراده و اختیار انسان‌ها در ساحت انسان شناختی، عناصر و مؤلفه‌های بنیادین تربیت اسلامی و قرآنی معرفی و شناسایی شده که در این مقاله برخی از موضوعات فطری به طور تخصصی تبیین شده است.

تاکید ادایان اسلامی به محبت
در بخش دیگر این نشست خانم نمازیان مقاله خود را ارائه کرد و گفت: اصل محبت در تربیت فرزندان یک مقوله بسیار مهم به‌شمار می‌رود که هم در قرآن کریم و هم در کتاب مقدس به آن اشاره شده است.
وی نقش محبت در تربیت، ازدواج در اسلام، تربیت اسلامی، تربیت در قرآن و دیگر کتاب‌های آسمانی و مقایسه تطبیقی تربیت در قرآن با کتاب‌های مقدس را فصل‌های مقاله خویش عنوان کرد و افزود: محبت منافاتی با تنبیه فرزندان ندارد و در کتب آسمانی به هر دو مقوله محبت کردن و تنبیه فرزندان(در صورت لزوم) اشاره شده است.

استمرار داشتن تربیت
حجت الاسلام حجت مدرسی نیز در این نشست به تبیین مقاله خویش پرداخت و مقایسه تطبیقی تربیت فرزندان در اسلام و مسیحیت را موضوع محوری مقاله خود معرفی کرد و گفت: استمرار و پیوسته بودن اصلی مهم در تربیت به‌شمار می‌رود، خدای متعال به حضرت موسی(علیه السلام) می‌فرماید «تعالیم دینی را در هر لحظه و زمان برای فرزندانت بیان کن» که این مهم بیانگر ضرورت استمرار تربیت است.
وی با اشاره به اینکه در این مقاله سعی شده تا ابعاد تربیت از لحاظ اجتماعی، معارف دینی و تربیت جنسی مورد بررسی قرار گیرد، اظهار کرد: توکل به خدای متعال و درخواست کمک از خالق هستی امری مهم در تربیت فرزند به‌شمار می‌رود که این مهم در ادعیه و برخی آیات قرآن به وضوح بیان شده است.
 
انبیاء الهی؛ نجات دهندگان بشریت
موبد بهزاد نیک‌دین نماینده جامعه زرتشتیان آخرین نفری بود که در نشست تخصصی ارائه مقالات علمی نخستین کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی به ارائه مقاله و سخنرانی پرداخت و با اشاره به اینکه کردار نیک، گفتار نیک و پندار نیک سه اصل مهم در آیین زرتشت و اسلام است، اظهار کرد: اکنون متاسفانه قرآن‌ها و دیگر کتاب‌های آسمانی تزیین طاقچه‌ها و کتابخانه‌ها شده است و از همه بدتر گات‌های زرتشت در پنهان‌کده‌ها هست و کمتر کسی به آن‌ها مراجعه می‌کند.
وی با بیان اینکه خداشناسی، انسانیت و انسان شناسی چکیده حرف همه انبیای الهی است، افزود: همه انبیای الهی نجات دهندگان بشریت بوده‌اند، لذا ادیان الهی باید تعصب را کنار بگذارند و کتاب‌های الهی یکدیگر هم را بخوانند.
در پایان این نشست حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن وحدتی‌شبیری رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی به طور خلاصه، نکات مهم مقالات را بیان کرد و در ادامه تاکید کرد که برگزاری کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی یک امر ضروری و مهم است و این مهم باید حداقل هر دو سال یکبار برگزار شود.
گفتنی است امروز، بخش پایانی نخستین کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی در حرم مطهر رضوی برگزار خواهد شد.





اخبار مرتبط

- در نشست تخصصی «همایش بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی» بررسی شد، بایدها و نبایدهای تربیت دینی فرزندان
- آیت الله رئیسی: سیره امام رضا(علیه السلام) الگویی برای تمام ادیان ابراهیمی است.
- با قرائت بیانیه پایانی، نخستین کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی به کار خود پایان داد.
- با حضور تولیت آستان قدس رضوی فعالان عرصه تعلیم و تربیت از ادیان مختلف تجلیل شدند.
- نخستین کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی آغاز به کار کرد.
- دبیر علمی کنفرانس بین المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی مطرح کرد: همکاری 100 نهاد از داخل و خارج کشور در حوزه تربیت دینی در ادیان ابراهیمی
- محمد تقی فخریان در کنفرانس بین‎المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی مطرح کرد: تأکید بر تبادل تجربیات دینی در حوزه تعلیم و تربیت با کشورهای مسلمان
- مهدی فیاضی مطرح کرد؛ همزیستی مسالمت آمیز؛ رویکرد تربیت دینی در مدارس شیعه
- حجت‌الاسلام و المسلمین محی‌الدین بهرام محمدیان: تلاوت آیات قرآن، تزکیه و تعلیم محورهای تربیت اسلامی است.
- آرش آبایی مطرح کرد: لزوم و توجه فراگیری آموزه‌ها و احکام دینی در دین یهودیت
- انجمن آموزه‌های اسلامی لبنان تجربه موفق تربیت دینی
- جرج آنتوان حسکور: خانواده نخستین نهاد تعمیق باورهای ایمانی در جامعه است
- محسن اصغری نکاح: خانواده، راهکار مؤثر برای تربیت جنسی متناسب با آموزه‌های تربیتی ادیان ابراهیمی است.
- آیت الله اعرافی در افتتاحیه کنفرانس بین المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی: نیمی از جمعیت بشر تحت چتر ادیان ابراهیمی قرار دارند.
- دکتر محمد مهدی طهرانچی مطرح کرد: بیان مراتب خلقت انسان در قرآن کریم با نگاه تربیتی
- حمیدرضا آیت‌اللهی: حافظه محوری در حوزه تعلیم و تربیت باید جای خود را به مهارت محوری دهد
- بهنام مرادیان: از دست دادن میراث دینی از پیامدهای جهان مجازی است.
- مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: رسالت ما، شناخت درست مبانی و اصول تربيت اسلامی است.
- عضو هیئت رئیسه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی: باید بین ادیان توحیدی ارتباطی سازنده و قوی برقرار شود.
- استاد دانشگاه کاتولیک پاریس: همایش‌های ادیانی آستان قدس رضوی یک گام بزرگ تبلیغی در عرصه بین‌المللی است.
- علی سروری مجد مطرح کرد، ارسال 230 مقاله به دبیرخانه نخستین کنفرانس بین‌المللی «تربیت دینی در ادیان ابراهیمی»
- آیت الله اعرافی: برگزاری همایش تربیت دینی باید تلنگر به کارهای زمین مانده باشد.
- کارشناس مذهبی واتیکان: مبارزه کردن با جهالت از اهداف مشترک دانشگاه‌های کاتولیک و اسلامی است.
- کاردینال هنری دولهوک تبیین کرد: مراحل تربیت روحانیون و پدران دینی
- کاردینال روبرت لوگال تشریح کرد: انتقال ایمان و عقیده از طریق شعر و موسیقی.
- حجت الاسلام مجتبی الهی خراسانی تشریح کرد: «الگو دهی» یکی از روش‌های مهم اسلام برای تربیت.
- سومین پیش نشست تخصصی کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی برگزار شد.
- محمد مهدی طهرانچی: تربیت دینی با بهره‌مندی از منابع وحی محقق می‌شود.
- آیت الله محمد هادی عبدخدایی: عدالت و مهرورزی محور تربیت اسلامی است.
- کاردینال ونسانفلوردی: برای تعلیم و تربیت باید به دنبال مقتضیات زمان بود.
- به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی سومین پیش نشست تخصصی کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان برگزار می‌شود.