نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/12/11     ساعت:   14:05:53
بازدید:   896
 
 
علی سروری مجد مطرح کرد، ارسال 230 مقاله به دبیرخانه نخستین کنفرانس بین‌المللی «تربیت دینی در ادیان ابراهیمی»

دبیر کنفرانس بین‌المللی «تربیت دینی در ادیان ابراهیمی» گفت: 230 مقاله به دبیرخانه این کنفرانس ارسال شده است.


علی سروری مجد در نشست خبری اولین کنفرانس بین المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی که با حضور جمعی از اصحاب رسانه در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد: طراحی مقدمات برگزاری این کنفرانس از یک سال و نیم گذشته با مشارکت نهادهای داخلی و خارجی فراهم شده است.
وی بیان کرد: دانشگاه‌های امام رضا(علیه السلام)، علوم اسلامی رضوی و بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی از نهادهای همکار داخل کشور و حوزه‌های علمیه سراسر کشور، جامعةالمصطفی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه باقرالعلوم، وزارت آموزش و پرورش و... از مشارکت کنندگان دیگر این همایش هستند.
سروری، تعامل و همفکری اندیشمندان مسلمان و دیگر ادیان توحیدی درباره مبانی، مسائل و چالش‌های مشترک حوزه تربیت دینی، تبیین آموزه‌های تربیتی اسلام با محوریت معارف اهل‌بیت(علیهم السلام) به ویژه حضرت امام رضا(علیه السلام)، ارائه دستاوردهای جهان اسلام به ویژه انقلاب اسلامی در زمینه تربیت دینی، تبادل تجارب عملی ادیان ابراهیمی و زمینه‌سازی دستیابی به تولید دانش تربیت دینی، زمینه‌سازی برای نقش‌آفرینی مؤثر آستان قدس رضوی و سایر مجموعه‌های علمی و پژوهشی در جریان فکری-فرهنگی جهان اسلام را از اهداف این کنفرانس برشمرد.
این مقام مسئول همچنین به محورهای این کنفرانس اشاره و تصریح کرد: فلسفه تربیت دینی، نظریه‌ها و الگوهای تربیت دینی، تربیت دینی و چالش‌های جهان معاصر، تاریخ تربیت دینی، نهادها و تربیت دینی، اماکن مذهبی، مراکز و سازمان‌های تربیت دینی و تجربه‌های تربیت دینی از محورهای این کنفرانس است.
وی در ادامه افزود: 5 پیش نشست برای این همایش برگزار شد که آبان ماه سال جاری در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(علیه السلام)، آذرماه در کشور لبنان، دی ماه در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و دانشگاه علوم اسلامی رضوی و پیش نشست بعدی در بهمن ماه در کشور هندوستان برگزار شد.
دبیر علمی کنفرانس بین‎المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی افزود: سایت این کنفرانس با محورهای یاد شده توسط دانشگاه بین المللی امام رضا(علیه السلام) طراحی و فراخوان آن اطلاع‌رسانی شده که از طریق شبکه‌های مجازی در اختیار دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: در این کنفرانس 60 مهمان از داخل و مهمانان خارجی از تمام ادیان ابراهیمی از جمله کشورهای سوریه، لبنان و مالزی دعوت شده‌اند.

بررسی مقالات توسط 15 عضو هیئت علمی
مرتضی رجوعی دبیر علمی کنفرانس بین المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی نیز در ادامه، به ویژگی‌های این کنفرانس اشاره و عنوان کرد: مقالات متعددی از کشورهای همچون عراق، لبنان، هند و فرانسه به دبیرخانه این کنفرانس ارسال شده است و نظرات مختلفی را در حوزه‌های گوناگون در خصوص تربیت دینی دریافت کردیم.
رجوعی ادامه داد: 15 عضو هیئت علمی دانشگاهی در جلسات مختلف به بررسی مقالات پرداختند که 150 مقاله به صورت منتخب و چکیده مجله به چاپ خواهد رسید.
وی ویژگی دیگر این کنفرانس را مشارکت فعال 25 نهاد معتبر علمی – دانشگاهی در داخل و همکاری 8 مرکز علمی و بین‌المللی دانست و گفت: در مجموع 100 نهاد فعال در حوزه تربیت دینی در این کنفرانس با ما همکاری داشتند.

دعوت از 90 موسسه آموزشی و تربیتی از داخل و خارج از کشور
محمد تقی فخریان دبیر جشنواره تجربه‌های برتر در کنفرانس بین‎المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی، ابراز کرد: ما در کنار برگزاری پیش نشست‌های این رخداد بین‌المللی، در حوزه جشنواره تجربه‌های برتر فعالیت هایی انجام دادیم و در مجموع از 90 موسسه آموزشی و تربیتی دعوت شده است تا در این همایش حضور یابند.
وی عنوان کرد: یکی از خلاءهای جدی در نظام تعلیم و تربیت کشور، نبود مدل‌های تربیتی است. به همین منظور ما به سراغ مدارس و موسساتی رفتیم که تجربه‌هایی در این حوزه دارند و در همین راستا نشست‌ها و جلساتی در داخل و خارج از کشور برگزار کردیم تا موسسات صاحب تجربه را شناسایی کنیم.
فخریان تصریح کرد: در مدت یک سال و نیم نشست‎هایی با مدیران برتر مدارس اسلامی در تهران و مشهد برگزار شد و همچنین یکی دیگر از فعالیت‌های ما گفت‌وگو با مدیران مدارس کشورهایی همچون هندوستان، لبنان، استرالیا، افغانستان و پاکستان با هدف تبادل تجربیات در حوزه تعلیم و تربیت بود.
وی افزود: این کنفرانس بین‌المللی در تاریخ 13 و 14 اسفندماه سال جاری برگزار می‌شود که در 8 نشست تخصصی 5 تجربه ارائه خواهد شد. همچنین 8 سخنرانی کوتاه از شخصیت‌هایی که دارای یک تجربه در حوزه تعلیم و تربیت دینی هستند از دیگر برنامه‌های تدارک دیده شده این رویداد است.
این مقام مسئول در ادامه به برنامه‌های جانبی این کنفرانس اشاره کرد و گفت: تجربه‌های مکتوب در حوزه تعلیم و تربیت دینی در 9 غرفه نمایشگاهی که در حاشیه این همایش برگزار می‌شود در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.

گفتنی است اولین کنفرانس بین‎المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی با مشارکت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و در این مجموعه در روزهای 13 و 14 ماه جاری برگزار خواهد شد.





اخبار مرتبط

- در نشست تخصصی «همایش بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی» بررسی شد، بایدها و نبایدهای تربیت دینی فرزندان
- در نشست علمی نخستین کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی عنوان شد: تنبیه فرزندان طبق شرایطی مورد تأکید همه ادیان ابراهیمی است.
- آیت الله رئیسی: سیره امام رضا(علیه السلام) الگویی برای تمام ادیان ابراهیمی است.
- با قرائت بیانیه پایانی، نخستین کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی به کار خود پایان داد.
- با حضور تولیت آستان قدس رضوی فعالان عرصه تعلیم و تربیت از ادیان مختلف تجلیل شدند.
- نخستین کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی آغاز به کار کرد.
- دبیر علمی کنفرانس بین المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی مطرح کرد: همکاری 100 نهاد از داخل و خارج کشور در حوزه تربیت دینی در ادیان ابراهیمی
- محمد تقی فخریان در کنفرانس بین‎المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی مطرح کرد: تأکید بر تبادل تجربیات دینی در حوزه تعلیم و تربیت با کشورهای مسلمان
- مهدی فیاضی مطرح کرد؛ همزیستی مسالمت آمیز؛ رویکرد تربیت دینی در مدارس شیعه
- حجت‌الاسلام و المسلمین محی‌الدین بهرام محمدیان: تلاوت آیات قرآن، تزکیه و تعلیم محورهای تربیت اسلامی است.
- آرش آبایی مطرح کرد: لزوم و توجه فراگیری آموزه‌ها و احکام دینی در دین یهودیت
- انجمن آموزه‌های اسلامی لبنان تجربه موفق تربیت دینی
- جرج آنتوان حسکور: خانواده نخستین نهاد تعمیق باورهای ایمانی در جامعه است
- محسن اصغری نکاح: خانواده، راهکار مؤثر برای تربیت جنسی متناسب با آموزه‌های تربیتی ادیان ابراهیمی است.
- آیت الله اعرافی در افتتاحیه کنفرانس بین المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی: نیمی از جمعیت بشر تحت چتر ادیان ابراهیمی قرار دارند.
- دکتر محمد مهدی طهرانچی مطرح کرد: بیان مراتب خلقت انسان در قرآن کریم با نگاه تربیتی
- حمیدرضا آیت‌اللهی: حافظه محوری در حوزه تعلیم و تربیت باید جای خود را به مهارت محوری دهد
- بهنام مرادیان: از دست دادن میراث دینی از پیامدهای جهان مجازی است.
- مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: رسالت ما، شناخت درست مبانی و اصول تربيت اسلامی است.
- عضو هیئت رئیسه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی: باید بین ادیان توحیدی ارتباطی سازنده و قوی برقرار شود.
- استاد دانشگاه کاتولیک پاریس: همایش‌های ادیانی آستان قدس رضوی یک گام بزرگ تبلیغی در عرصه بین‌المللی است.
- آیت الله اعرافی: برگزاری همایش تربیت دینی باید تلنگر به کارهای زمین مانده باشد.
- کارشناس مذهبی واتیکان: مبارزه کردن با جهالت از اهداف مشترک دانشگاه‌های کاتولیک و اسلامی است.
- کاردینال هنری دولهوک تبیین کرد: مراحل تربیت روحانیون و پدران دینی
- کاردینال روبرت لوگال تشریح کرد: انتقال ایمان و عقیده از طریق شعر و موسیقی.
- حجت الاسلام مجتبی الهی خراسانی تشریح کرد: «الگو دهی» یکی از روش‌های مهم اسلام برای تربیت.
- سومین پیش نشست تخصصی کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی برگزار شد.
- محمد مهدی طهرانچی: تربیت دینی با بهره‌مندی از منابع وحی محقق می‌شود.
- آیت الله محمد هادی عبدخدایی: عدالت و مهرورزی محور تربیت اسلامی است.
- کاردینال ونسانفلوردی: برای تعلیم و تربیت باید به دنبال مقتضیات زمان بود.
- به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی سومین پیش نشست تخصصی کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان برگزار می‌شود.