نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/12/06     ساعت:   16:35:55
بازدید:   779
 
 
یک استاد دانشگاه آلمان: برخی از زنان آلمانی به دلیل ابعاد زیبایی شناختی حجاب دارند.

پروفسور کلاوس فون اشتوس با اشاره به فصل مشترک اسلام و مسیحیت در زمینه عفاف گفت: در اسلام برای حجاب صرفاً نگاه دینی وجود نداشته و با دید زیبایی شناختی نیز به این پدیده نگاه می‌شود.


پروفسور کلاوس فون اشتوس شامگاه یکشنبه در نشست عفاف در مسیحیت و اسلام که در نمایندگی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در قم برگزار شد، اظهار داشت: در انجیل چند نوع از عفاف مورد بحث قرار گرفته که نوع اول آن مربوط به عفاف حضرت مریم(سلام الله علیها) و آن چیزی است که در دیرها بحث می‌شد.
وی افزود: در دیرها به هیچ وجه رابطه جنسی وجود ندارد و باور آن‌ها بر این است که عشق تنها به خداوند مرتبط است.
این استاد دانشگاه پادربورن آلمان گفت: در همه فرقه‌های مسیحیت این موضوع وجود دارد و به طور مشخص در ارتدوکس و کاتولیک بیشتر دیده می‌شود و اعتقاد بر این است که کشیش باید از این موارد به دور باشد.
اشتوس تأکید کرد: نوع دیگر عفاف در بین افراد عامه مطرح بوده و این افراد در یک رابطه باثبات نیاز جنسی خود را تأمین می‌کنند و هر سه فرقه مسیحیت رابطه جنسی را تنها در قالب ازدواج مجاز می‌دانند و یا اینکه این نوع روابط در نهایت باید به ازدواج منتهی شود.
وی ادامه داد: این مفهوم عفاف بدین معنی است که فرد خود را برای فرد مورد علاقه‌اش حفظ کرده و این کار در راستای عشق به خداوند است.
استاد دانشگاه پادربورن آلمان عنوان کرد: یکی از دلایل عدم ازدواج در بین کشیش‌های کاتولیک این بوده که کشیش‌ها بتوانند به درستی به وظایف خود بپردازند؛ البته این قانون ثابت نبوده و ممکن است تغییر کند‌.
وی مطرح کرد: عشق شهوانی تنها در ازدواج مجاز بوده و دوستی در روابط فرهنگی ما با دست دادن و در آغوش گرفتن مشاهده می‌شود و مشکلی ندارد؛ اما نکته‌ای که وجود دارد این است که این حرکات نباید منجر به تحریک فرد شود.
اشتوس ابراز کرد: در فرهنگ ما افراد از دو جنس می‌توانند با هم دوست باشند و افراد با دوستان تماس بدنی و فیزیکی می‌توانند داشته باشند، اما افراد نمی‌توانند طوری که با همسر خود تعامل دارند با دوستان خود نیز همانگونه باشند.
وی عنوان کرد: ما فکر می‌کنیم که تماس جسمانی زنان و مردان یک مسئله فرهنگی بوده و نمی‌تواند لزوماً با آموزه‌های دینی گره خورده باشد.
استاد دانشگاه پادربورن آلمان یادآور شد: کلیسا آموزه‌ای دارد تحت این عنوان که اگر ما روابط طبیعی را منع کنیم این جریان به ارتباط جنسی در خفا منجر می‌شود و آن وقت است که مشکلات جدی پیش می‌آید.
اشتوس اظهار داشت: در فرهنگ مسیحی حدی از پوشش ضروری بوده و عریان بودن برای مردان و زنان پذیرفته شده نیست و بحث حجاب در غرب هم یک امر فرهنگی بوده و با دین ارتباطی ندارد.
وی ادامه داد: در ازدواج نه تنها رابطه جنسی، بلکه دیگر اشکال ارتباط و ابراز علاقه نیز باید وجود داشته باشد.
استاد آلمانی مطرح کرد: در آیین کاتولیک طلاق غیرمجاز بوده و کسی که طلاق می‌گیرد دیگر نمی‌تواند ازدواج کند، به همین دلیل است که افراد با حساسیت بالای خود نسبت به ازدواج، دیرتر دست به این عمل می‌زنند.
وی ادامه داد: رابطه قبل از ازدواج در مسیحیت مجاز نبوده و کلیسا با آن مخالفت می‌ورزد، اما متألهین جدید این موضوع را بدون مشکل می‌دانند.
اشتوس خاطر نشان کرد: نقطه مشترک اسلام و مسیحیت در مورد عفاف این بوده که فرد باید با یک نفر ارتباط برقرار کند، در اسلام برای حجاب صرفاً نگاه دینی وجود نداشته و با دید زیبایی شناختی نیز به این پدیده نگاه می‌شود، به همین دلیل است که در آلمان با وجود محدودیت‌هایی که برای حجاب وجود دارد، خانم‌ها دوست دارند حجاب داشته باشند.





اخبار مرتبط

- آیت الله علیدوست: حجاب چه در اسلام چه در غیر اسلام یک حکم، قانون و دستور است.
- هفدهمین شورای علمی همایش الگوی مفهومی زندگی عفیفانه در دفتر نمایندگی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در قم برگزار شد.
- شانزدهمین جلسه شورای علمی همایش الگوی زندگی عفیفانه برگزار شد.
- نشست پنجم از سری نشست‌های علمی همایش الگوی زندگی عفیفانه با عنوان «عفاف جنسی در مسیحیت و اسلام» برگزار می‌شود.
- چهارمین نشست علمی با عنوان «عفاف در مسیحیت و اسلام» از سلسله نشست‌های همایش ملی الگوی زندگی عفیفانه با رویکرد اسلامی برگزار شد.
- استاد دانشگاه پادربورن آلمان: ارتباط فیزیکی زن و مرد در غرب متأثر از فرهنگ این جوامع است.
- نشست چهارم از سلسله همایش‌های ملی الگوی زندگی عفیفانه با رویکرد اسلامی به همت نمایندگی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در قم برگزار می‌شود.
- عضو هیئت علمی دانشگاه تهران؛ جریان ستیز با عفاف، در کشور به صورت جدی شکل گرفته است.
- با حضور محققان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه؛ کرسی ترویجی فقه عفاف، حلقه مفقوده در تبویب فقه برگزار شد.
- عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه: امروز نیازمند تجمیع فقه عفاف در جامعه هستیم.
- آیت الله غروی؛ عفاف یک مفهوم است و ربطی به فقه ندارد؛ نمی‌توان فقه را دستکاری کرد.
- آیت الله سیدمنذر حکیم؛ جای خالی روش‌شناسی در پژوهش‌ها مشهود است؛ باید جایگاه و موقعیت یا وظیفه فقه نسبت به اخلاق بررسی و مورد بحث قرار بگیرد.