نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/11/24     ساعت:   16:53:08
بازدید:   937
 
 
مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: خاستگاه انقلاب اسلامی فقه امام صادق(علیه السلام) است.

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: امام راحل(رحمة الله علیه) با بینش فقیهانه و نگاه مبنایی و فقهی خود انقلاب را مدیریت کردند و نظام جمهوری اسلامی نیز بر اساس فقه امام صادق(علیه السلام) شکل گرفت.


حجت‌الاسلام مهدی شریعتی تبار در نشست علمی «بررسی ورود غیرمسلمانان به اعتاب مقدسه از دیدگاه فقهی» که با حضور جمعی از محققان و پژوهشگران در تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی به فقه و دیگر علوم اعم از قرآنی و حدیثی، فرصت و خدمت‌هایی ارائه کرده است و از طرف دیگر فقه نیز باید نیازهای نظام را در حوزه‌های مختلف تأمین کند.
این پژوهشگر تصریح کرد: باید اقرار کنیم که فقه امام صادق(علیه السلام) دارای توانمندی‌های لازم برای حل تمام مشکلات جامعه، نظام اسلامی و مدیریت زندگی انسان در تمام عرصه‌ها است؛ ما مدیون فقه و نظامی هستیم که نتوانستیم به شایستگی از آن برای حل مشکلات بهره ببریم.
مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به تبیین و بررسی موضوع ورود غیر مسلمانان به حرم مطهر پرداخت و گفت: امیرالمؤمنین(علیه السلام) آیات سوره مبارکه «برائت» را در موسم حج و در اجتماع حاجیان تلاوت کردند و از آن سال به بعد مقرر شد مشرکین اجازه ورود به حرم را نداشته باشند؛ از بعد از نزول این آیه مشرکین و کافران تاکنون اجازه ورود به حرم را نداشته‌اند.
وی با بیان اینکه کافران کسانی هستند که منکر خدا، رسالت پیامبر خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) و منکر معاد هستند، افزود: از آنجایی که حرم، مشاهد مشرفه و اعتاب عالیات از قداست و احترام خاصی برخوردارند، ورود غیر مسلمانان و مشرکان به این اماکن مقدس اهانت و هتک حرمت به شمار می‌شود.
شریعتی تبار با بیان اینکه ما باید فقه را در پرتو برکات نظام و در سایه‌سار انقلاب ببینیم، گفت: طرح‌های مختلفی در گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی انجام شده است که یکی از آن‌ها، تدوین اثری با عنوان «نقش فقهای خراسان در فرهنگ، تمدن و سیاست در سده‌های اخیر به روایت اسناد» است که پیش‌بینی می‌شود این اثر تا پایان سال جاری در دو جلد منتشر شود.





اخبار مرتبط

- به همت گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی صورت گرفت، بررسی ورود غیر مسلمانان به اعتاب مقدسه از دیدگاه فقهی
- در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی صورت گرفت: تبیین فعالیت‌های 40 ساله حدیث پژوهی در دوران انقلاب اسلامی
- حجت‌الاسلام سیدمحمود مرویان‌حسینی: بارگاه منور امام رضا(علیه السلام) کانون بسیاری از جریان‌های فکری و انقلابی بود.
- حجت‌الاسلام‌ و المسلمین غلامرضا اسدی: مشهد از شهرهای دیگر در انقلاب اسلامی پیشگام‌تر بوده است.
- انقلاب اسلامی ایران با اهداف و آرمان‌های بزرگ اسلامی شکل گرفت و چشم انداز آن بنا نهادن حکومت عدل علوی در این مرز و بوم بود.
- حجت‌الاسلام سید محمود مرویان حسینی: قرآن، پایه و اساس شکل‌گیری و استمرار انقلاب اسلامی است.
- فاطمه خندان عنوان کرد: وجود 38000 برگ سند با موضوع انقلاب اسلامی در اداره اسناد آستان قدس رضوی
- ابوالفضل حسن‌آبادی عنوان کرد: مشهد دومین قطب پژوهش‌های انقلاب اسلامی
- به همت گروه مطالعات قرآنی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی؛ نشست تخصصی «نگاهی به فعالیت‌های قرآنی قبل و بعد از انقلاب اسلامی» برگزار شد.
- به مناسبت ایام‌الله دهه فجر؛ نشست‌های علمی پژوهشی با محوریت انقلاب در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار می‌شود.