نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/11/16     ساعت:   14:06:50
بازدید:   878
 
 
انقلاب اسلامی ایران با اهداف و آرمان‌های بزرگ اسلامی شکل گرفت و چشم انداز آن بنا نهادن حکومت عدل علوی در این مرز و بوم بود.

پژوهشگر گروه فرهنگ و سیره رضوی، بنانهادن حکومت علوی را از آرمان‌های انقلاب اسلامی ایران برشمرد.


علی جان سکندری پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی در دومین نشست علمی تاریخ شفاهی حرم مطهر که به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی با عنوان «آستان قدس رضوی و انقلاب اسلامی» که به همت گروه فرهنگ و سیره رضوی بنیاد برگزار شد، گفت: بنا داریم تا با بیان خاطرات و تحلیل حوادث پیش از انقلاب و دوران مبارزه و گفت و گو با افراد شاخص مشهد که در پیروزی انقلاب اسلامی نقش داشتند، ماهیت قیام اسلامی و نقش آستان قدس رضوی را برای آیندگان به ثبت برسانیم.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران با اهداف و آرمان‌های بزرگ اسلامی شکل گرفت و چشم انداز آن بنا نهادن حکومت عدل علوی در این مرز و بوم بود؛ بر همین اساس مبارزات مردمی با هدایت رهبران دینی که در رأس آن‌ها امام خمینی (رحمة الله علیه) قرار داشت، آغاز شد و با وحدتی تاریخی از سوی مردم، انقلاب به پیروزی رسید.

علی جان سکندری با اشاره به اینکه همه ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی در عینیت بخشی به آرمان‌های امام راحل و انقلاب اسلامی دست به دست هم داده است، اظهار داشت: پروژه‌ای که در دست پژوهش داریم به ثبت وقایع قبل و بعد از پیروزی انقلاب با محوریت حرم مطهر و آستان قدس رضوی می‌پردازد.

وی افزود: در زمان رژیم ستمشاهی، آستان قدس رضوی در سیطرۀ شخص شاه بود و انقلابیون زمینۀ کافی برای کار در این عرصه نداشتند؛ اما با این حال چند حادثۀ مهم در حرم به وجود آمد؛ حمله به حرم در 29 آبان، تحصن علما، خطبه‌خوانی رهبر معظم انقلاب و همچنین آغاز و پایان راهپیمایی‌ها.

این پژوهشگر تصریح کرد: برای ماهیت شناسی انقلاب، باید به نکات ریز و درشت آن بیشتر توجه داشت و افرادی را که در به ثمر رسیدن آن نقش داشته‌اند شناسایی کرد و با انجام مصاحبه‌ها و ثبت خاطرات آنان از دوران مبارزه، تحلیل عینی‌تر و علمی‌تری از این واقعۀ مهم به دست آورد.

سکندری همچنین به اقداماتی که در آستان قدس رضوی پس از انقلاب انجام شده است اشاره کرد و گفت: تأثیر انقلاب بر گسترش فعالیت‌های گوناگونی که در آستان قدس رضوی انجام می‌شود، شایستۀ کاری پژوهشی و عمیق است که می‌طلبد پژوهشگران در این زمینه ورود پیدا کرده و آثاری فاخر تولید کنند.

وی ادامه داد: برای نمونه یکی از پروژه‌های مهمی که آستان قدس رضوی پس از انقلاب با تأکید مستقیم امام راحل در دستور کار قرار داد، بازسازی شهر هویزه بود که در آن شهر فعالیت‌های خوب و گسترده‌ای انجام شده است و امروز مردم آن مناطق شاهد به ثمر نشستن اقدامات آستان قدس رضوی و برکات این نهاد مقدس هستند.

علی جان سکندری در فرجام سخن خود ابراز کرد: مقدمات پژوهش در این زمینه با همکاری مرکز اسناد آغاز شده است و امید می‌رود که به زودی شاهد به ثمر نشستن بررسی‌های اسناد در این موضوع باشیم.





اخبار مرتبط

- به همت گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی صورت گرفت، بررسی ورود غیر مسلمانان به اعتاب مقدسه از دیدگاه فقهی
- مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: خاستگاه انقلاب اسلامی فقه امام صادق(علیه السلام) است.
- در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی صورت گرفت: تبیین فعالیت‌های 40 ساله حدیث پژوهی در دوران انقلاب اسلامی
- حجت‌الاسلام سیدمحمود مرویان‌حسینی: بارگاه منور امام رضا(علیه السلام) کانون بسیاری از جریان‌های فکری و انقلابی بود.
- حجت‌الاسلام‌ و المسلمین غلامرضا اسدی: مشهد از شهرهای دیگر در انقلاب اسلامی پیشگام‌تر بوده است.
- حجت‌الاسلام سید محمود مرویان حسینی: قرآن، پایه و اساس شکل‌گیری و استمرار انقلاب اسلامی است.
- فاطمه خندان عنوان کرد: وجود 38000 برگ سند با موضوع انقلاب اسلامی در اداره اسناد آستان قدس رضوی
- ابوالفضل حسن‌آبادی عنوان کرد: مشهد دومین قطب پژوهش‌های انقلاب اسلامی
- به همت گروه مطالعات قرآنی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی؛ نشست تخصصی «نگاهی به فعالیت‌های قرآنی قبل و بعد از انقلاب اسلامی» برگزار شد.
- به مناسبت ایام‌الله دهه فجر؛ نشست‌های علمی پژوهشی با محوریت انقلاب در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار می‌شود.