نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/11/15     ساعت:   18:57:57
بازدید:   976
 
 
ابوالفضل حسن‌آبادی عنوان کرد: مشهد دومین قطب پژوهش‌های انقلاب اسلامی

مدیر مرکز اسناد و مطبوعات سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: مشهد دومین قطب پژوهش‌های انقلاب اسلامی بعد از تهران است و تنوع موضوعی که درباره انقلاب اسلامی در مشهد وجود دارد در هیچ جای دیگر مشاهده نمی‌شود.


ابوالفضل حسن‌آبادی در دومین نشست علمی پروژه تاریخ شفاهی حرم مطهر رضوی که به مناسبت دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و با مشارکت سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد صبح امروز در تالار شیخ طوسی بنیاد برگزار شد، در خصوص اهمیت خاطره‌نگاری در مستندسازی تاریخ انقلاب اسلامی در شهر مشهد به ایراد سخن پرداخت.
وی با بیان اینکه خاطره‌نگاری یکی از عمده‌ترین اشکال تاریخ‌نگاری در مستند کردن تاریخ انقلاب اسلامی بوده است، اذعان کرد: همه انقلاب‌ها برای مستندسازی تاريخ خود و ارائه تصوير صحیح از گذشته به منظور ايجاد پايه‌های محکم فكری برای اقشار مختلف اجتماعي خصوصاً نسل‌های دوم و سوم بعد از واقعه نيازمند استفاده از ابزارهای گوناگون پژوهشی و اطلاع‌رسانی در قالب چاپ خاطرات و ... هستند.
مدیر مرکز اسناد و مطبوعات سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با بیان اینکه برخی خاطرات به صورت جمعی نوشته می‌شود، اظهار کرد: خاطرات جمعی نیز توسط تاريخ شفاهي ارتش در انقلاب اسلامی، مسجد کرامت، کانون نشر حقایق اسلامی و انجمن پیروان قرآن جمع‌آوری شده است.
حسن‌آبادی ادامه داد: اكثر كارهای چاپ شده در حوزه تاريخ شفاهی انقلاب اسلامی خاطرات فردی است که اين كارها بيشتر توسط مركز اسناد انقلاب اسلامی و تعدادی نیز توسط حوزه هنری سوره و دیگر مراكز به چاپ مي‌رسد.
وی روزنوشت، ديرنوشت و دیگرنوشت را انواع خاطرات برشمرد و تصریح کرد: خاطرات جنگ ديرنوشت بوده و بسیاری از خاطرات انقلاب اسلامی دیر نوشت و دیگر نوشت هستند.
مدیر مرکز اسناد و مطبوعات سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با اشاره به مشکلات خاطره‌نگاری انقلاب اسلامی در مشهد، بیان کرد: درباره نقش مردم در انقلاب اسلامی در مشهد تحقیق مستقلی انجام نشده است، در صورتی که اصناف، معلمان و دانش‌آموزان می‌توانند از دیدگاه‌های مختلفی مورد توجه قرار گیرند.
حسن‌آبادی ادامه داد: به مراکز مذهبی و فرهنگی نیز توجه شایسته‌ای نشده است و علی‌رغم وجود دو کانون مهم همچون نشر حقایق اسلامی و انجمن پیروان قرآن تحقیقات کمی در مشهد انجام شده است.





اخبار مرتبط

- به همت گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی صورت گرفت، بررسی ورود غیر مسلمانان به اعتاب مقدسه از دیدگاه فقهی
- مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: خاستگاه انقلاب اسلامی فقه امام صادق(علیه السلام) است.
- در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی صورت گرفت: تبیین فعالیت‌های 40 ساله حدیث پژوهی در دوران انقلاب اسلامی
- حجت‌الاسلام سیدمحمود مرویان‌حسینی: بارگاه منور امام رضا(علیه السلام) کانون بسیاری از جریان‌های فکری و انقلابی بود.
- حجت‌الاسلام‌ و المسلمین غلامرضا اسدی: مشهد از شهرهای دیگر در انقلاب اسلامی پیشگام‌تر بوده است.
- انقلاب اسلامی ایران با اهداف و آرمان‌های بزرگ اسلامی شکل گرفت و چشم انداز آن بنا نهادن حکومت عدل علوی در این مرز و بوم بود.
- حجت‌الاسلام سید محمود مرویان حسینی: قرآن، پایه و اساس شکل‌گیری و استمرار انقلاب اسلامی است.
- فاطمه خندان عنوان کرد: وجود 38000 برگ سند با موضوع انقلاب اسلامی در اداره اسناد آستان قدس رضوی
- به همت گروه مطالعات قرآنی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی؛ نشست تخصصی «نگاهی به فعالیت‌های قرآنی قبل و بعد از انقلاب اسلامی» برگزار شد.
- به مناسبت ایام‌الله دهه فجر؛ نشست‌های علمی پژوهشی با محوریت انقلاب در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار می‌شود.