نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/11/11     ساعت:   18:23:41
بازدید:   795
 
 
در دومین روز همایش بین‌المللی امام رضا(علیه السلام) و گفتگوی ادیان، نشست تخصصی تربیت دینی و چالش‌های جهان معاصر برگزار شد.

در دومین روز همایش بین‌المللی امام رضا(علیه السلام) و گفتگوی ادیان، چند نشست تخصصی از جمله تربیت دینی و چالش‌های جهان معاصر با حضور صاحب‌نظران دینی در محل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.


در پیش نشست تربیت دینی و چالش‌های جهان معاصر که به ریاست جمیله علم‌الهدی، دانشیار فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه شهید بهشتی و با مشارکت گروه تعلیم و تربیت اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در تالار شیخ بهایی برگزار شد، چند نفر از استادان دانشگاه‌های ایران و ایتالیا سخنرانی کردند.
کشیش دکتر ادواردو لوپز تلو، استاد دانشگاه کاتولیک روم درباره شیوه آموزشی در دانشگاه‌های الهیات در کشور ایتالیا سخنرانی کرد. وی با اشاره به دوره پنج ساله آموزشی برای آموختن الهیات کاتولیک افزود: پس از طی مرحله مقدماتی، مرحله تخصصی آغاز می‌شود و دانشجویان در این دوره آزاد هستند که رشته مورد علاقه خود را به عنوان رشته تخصصی ادامه دهند.
وی با بیان اینکه در دانشکده کاتولیک روم سه رشته الهیاتی به صورت تخصصی آموزش داده می‌شود، گفت: در این دانشگاه به مسئله الهیات رویکرد انتقادی داریم و از طریق نقد الهیات تلاش می‌کنیم رویکرد بهتری به دین و مذهب داشته باشیم.
استاد دانشگاه کاتولیک روم اخلاقیات را یکی از رویکردهای مهم دانشکده الهیات دانست و تصریح کرد: ما در این دانشگاه موضوع گفتمان معنویت را به طور تخصصی مطرح می‌کنیم .
وی تکنولوژی مدرن را یکی دیگر از آموزه‌های دانشگاه الهیات روم دانست و خاطرنشان کرد: در این دانشگاه مدیریت کالا در عصر جدید و دنیای مدرن از نظر روحانی و معنوی و ساختن سازه‌های کلیسا از نظر معماری مدرن بررسی می‌شود.
در ادامه پروفسور پیرونه بارتولومه، اسلام‌شناس برجسته ایتالیایی و استاد دانشگاه روم درباره آموزش اسلام و زبان عربی در دانشگاه الهیات این کشور سخن گفت. وی با اشاره به تدریس تاریخ نگاری اسلامی و عرب در دانشگاه الهیات روم خاطر نشان کرد: من به طور کلی مقدمه‌ای بر اسلام را به همراه قرآن و احادیث پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) به دانشجویان به زبان عربی آموزش می‌دهم.
وی افزود: ما در این دانشگاه در بستر گفتگوی اسلام و مسیحیت و مقایسه ابعاد مختلف آن، سعی می‌کنیم به دانش حقیقی درباره اسلام برسیم.
وی با بیان اینکه در اسلام هر عمل انسانی با تطبیق با احکام الهی یک عمل دینی محسوب می شود که باید به آن عمل کرد، تصریح کرد: کلیسا به اسلام و مسیحیت با احترام می‌نگرد؛ مسمانان و مسیحیان یک خدا را عبادت می‌کنند که خالق و قادر و قائم به ذات است.
اسلام شناس برجسته ایتالیایی با بیان اینکه در طی قرن‌ها خصومت‌هایی بین اسلام و مسیحیت ایجاد شده بود، تأکید کرد: کلیسا از مسلمانان و مسیحیان می‌خواهد که با فراموش کردن گذشته، صادقانه برای تفاهم مشترک و همزیستی مسالمت‌آمیز تلاش نمایند.
دکتر حسین علی سعدی، استاد دانشگاه امام صادق(علیه السلام) هم در این نشست با اشاره به چالش دنیای معاصر گفت: جهان امروز از یک چالش مشترک که همان تغییر نوع نگاه به انسان و انسانیت است، رنج می‌برد و ادیان ابراهیمی این ظرفیت را دارند که نوع نگاه به انسان را تغییر دهند.
دکتر وحدتی شبیری، رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی، سخنران بعدی این نشست تخصصی بود که درباره برنامه‌های آموزشی و تربیتی دانشگاه علوم اسلامی رضوی سخن گفت.
وی با اشاره به تفاوت بنیادین دانشگاه علوم اسلامی رضوی با دانشگاه‌های امروزی گفت: در این دانشگاه تلفیق واقعی و عینی تحصیلات آکادمیک مدرن و تحصیلات سنتی قدیم را می‌توان مشاهده کرد.
یادآوری می‌شود نشست تخصصی تربیت دینی و چالش‌های معاصر، پنجشنبه یازدهم بهمن‌ماه در تالار شیخ بهایی بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی برگزار شد.





اخبار مرتبط

- نصرالله پژمان‌فر: معرفی چهره واقعی اسلام بشریت را در مسیر سعادت قرار می‌دهد.
- جواد رقوی: نزدیک‌ترین راه برای رسیدن به کمال حب‌الله است.
- مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: گفت‌وگوی بین ادیان الگویی برای زندگی مسالمت‌آمیز است.
- پدرام سروش پور: عدالت مهمترین واژه‌ در قاموس تمدن بشری است.
- آیت الله محمد هادی عبدخدایی: وحدت ادیان الهی بستر تحقق آرمان های دینی را فراهم می‌کند.
- جوزف الون: تمام ادیان به وحدانیت خدا ایمان دارند.
- آیت الله محمد هادی عبد خدایی مطرح کرد، همایش امام رضا(علیه السلام) و گفت‌وگوی ادیان؛ پیش درآمدی برای احقاق حقوق دینی انسان‌ها
- حجت الاسلام والمسلمین سید حمید علوی آزیز خبر داد، برگزاری همایش بین‌المللی امام رضا(علیه السلام) و گفت وگوی ادیان با همکاری علمی 21 کشور جهان
- کمیتۀ علمی همایش بین‌المللی «امام رضا(علیه السلام) و گفتگوی ادیان» در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی تشکیل می‌شود.
- رئیس هیئت مدیره بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: محور اصلی اخلاق در اسلام، عدالت است.