نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/11/11     ساعت:   17:50:06
بازدید:   727
 
 
مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: گفت‌وگوی بین ادیان الگویی برای زندگی مسالمت‌آمیز است.

مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی ابراز کرد: گفت‌وگوی بین ادیان الگویی برای زندگی مسالمت‌آمیز و تعاملی مبتنی بر معنویت و خدا خواهی است.


حجت الاسلام و المسلمین سید محمود مرویان حسینی در نشست تخصصی «عدالت و محبت در ادیان» با ارائه مقاله‌ای بر پیشتازی ادیان الهی در نظام سازی اجتماعی بر اساس دو اصل عدالت و محبت تأکید کرد.
وی ادامه داد: گفت‌وگوی بین ادیان از زمان پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) آغاز و در دوران امام باقر(علیه السلام) و امام صادق(علیه السلام) شکوفا شد و در دوران امام رضا(علیه السلام) نیز به اوج خود رسید.
حجت الاسلام مرویان حسینی ابراز کرد: امام رضا(علیه السلام) نخستین شخصیتی بودند که به طور گسترده باب مناظره مبتنی بر اخلاق و منطق را با ادیان مختلف گشودند و با احترام به اندیشه‌ها و سنت‌ها و به دور از قدرت‌طلبی، تکفیر و با رعایت انصاف با ادیان دیگر به گفت‌وگو و مناظره پرداختند.
وی افزود: نظریه گفت‌وگوی ادیان مستلزم رعایت انصاف علمی، تحمل‌پذیری، رعایت اخلاق، عدالت و احترام به مقدسات است و ما مفتخریم که در جمهوری اسلامی ایران ادیان مختلف در کنار هم مسالمت‌آمیز و در کمال آزادی زندگی می‌کنند.
مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس با بیان اینکه گفت‌وگوی بین ادیان در مقابل نظریه خشونت قرار دارد و می‌تواند سوء تفاهم‌ها را بر طرف کند و زمینه‌ساز اخلاق باشد، ابراز کرد: در شکل‌گیری انقلاب اسلامی و استمرار آن و پس از آن در دفاع مقدس ما شاهد بودیم که شیعیان، یهودیان، مسیحیان و ادیان گوناگون در دفاع از آیین توحیدی و سرزمین نقش مؤثری داشتند.
وی تصریح کرد: منابع وحیانی همچون قرآن و دیگر کتب‌ مقدس، رسالت انبیا را هدایت انسان بیان می‌کنند و این هدایت در قالب نظامات اجتماعی اتفاق می‌افتد که در قرآن کریم از آن به عنوات «حیات طیبه» یاد شده است.

نظام‌سازی اجتماعی مبتنی بر پایه محبت و دوستی
مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس اضافه کرد: قرآن کتاب انسان‌ساز است که نظام ارزشی خود را بر پایه محبت و دوستی قرار داده است؛ در مسیحیت نیز همین گونه است و خوشحالیم ادیان الهی توانسته‌اند انسان‌های وارسته را به جهانیان معرفی کند.
مرویان حسینی تأکید کرد: تمامی پیامبران الهی نیز برای نجات بشریت با نفی بت‌ها و طاغوت‌ها و نفی ظلم و خرافه در خدمت به مردم بوده و با نظام‌سازی اجتماعی در پی تشکیل حاکمیت برای هدایت و تربیت بشر بودند.
وی با بیان اینکه عدالت، گمشده امروز بشر است تصریح کرد: امروز همه انسان‌ها تشنه عدالت هستند و هر کجا عدالت در کنار محبت قرار گرفته، حیات طیبه بشری را ایجاد کرده است.
دکتر مرویان حسینی اذعان کرد: پیامبران و امامان و به ویژه حضرت رضا(علیه السلام) رأفت و محبت را در کنار عدالت برای بشریت به ارمغان آوردند و این بزرگان عمر خود را برای مبارزه با ظالمان گذاشتند.
وی اضافه کرد: قرآن و پیامبران همواره گفت‌وگو بر اساس اخلاق را توصیه می‌کردند و حتی با ملحدین مناظرات خود را بر مبنای هدایت قرار دادند تا بتوانند اندیشه الهی را به آنها نشان دهند.
مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس با اشاره به اینکه اگر نظامات اجتماعی، اقتصادی، فکری و مدیریتی را از انبیا دریافت نکنیم غرق در انحرافات سکولار خواهیم شد تصریح کرد: سکولاریسم یعنی سهم نداشتن دین در نظام‌سازی زندگی معاصر و امروز شاهدیم که نظام سکولار تمام ظرفیت‌ خود را برای نظام‌سازی اجتماعی به کار گرفته و برای ماندگاری افکار خود از عناصر تعلیم و تربیت استفاده می‌کند.





اخبار مرتبط

- نصرالله پژمان‌فر: معرفی چهره واقعی اسلام بشریت را در مسیر سعادت قرار می‌دهد.
- جواد رقوی: نزدیک‌ترین راه برای رسیدن به کمال حب‌الله است.
- پدرام سروش پور: عدالت مهمترین واژه‌ در قاموس تمدن بشری است.
- در دومین روز همایش بین‌المللی امام رضا(علیه السلام) و گفتگوی ادیان، نشست تخصصی تربیت دینی و چالش‌های جهان معاصر برگزار شد.
- آیت الله محمد هادی عبدخدایی: وحدت ادیان الهی بستر تحقق آرمان های دینی را فراهم می‌کند.
- جوزف الون: تمام ادیان به وحدانیت خدا ایمان دارند.
- آیت الله محمد هادی عبد خدایی مطرح کرد، همایش امام رضا(علیه السلام) و گفت‌وگوی ادیان؛ پیش درآمدی برای احقاق حقوق دینی انسان‌ها
- حجت الاسلام والمسلمین سید حمید علوی آزیز خبر داد، برگزاری همایش بین‌المللی امام رضا(علیه السلام) و گفت وگوی ادیان با همکاری علمی 21 کشور جهان
- کمیتۀ علمی همایش بین‌المللی «امام رضا(علیه السلام) و گفتگوی ادیان» در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی تشکیل می‌شود.
- رئیس هیئت مدیره بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: محور اصلی اخلاق در اسلام، عدالت است.