نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/11/07     ساعت:   11:03:32
بازدید:   640
 
 
مدیر گروه تعلیم و تربیت اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی مهمترین طرح‌های در دست کار این گروه را تشریح کرد.

مدیر گروه تعلیم و تربیت اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی مشارکت در برگزاری دو همایش بین‌المللی در حوزه تعلیم و تربیت دینی را از مهمترین طرح‌های این گروه دانست.


دکتر امین بابادی مدیر گروه تعلیم و تربیت اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی مهمترین طرح‌های در دست کار این گروه را تشریح کرد.

وی اظهار داشت: یکی از طرح‌های در حال انجام گروه، مشارکت در همایش بین المللی«امام رضا(علیه السلام) و گفت‌وگوی ادیان» است که این همایش توسط سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی برگزار خواهد شد. در این همایش عده‌ای از رهبران مذهبی از کشورهای مختلف اروپایی چون ایتالیا و آلمان با عالمان مذهبی کشورمان در پنل‌های علمی گردهم خواهند آمد. یکی از این پنل‌ها به موضوع تعلیم و تربیت اختصاص یافته که گروه تعلیم و تربیت اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در آن مشارکت خواهد داشت.

دکتر بابادی تصریح کرد: طی جلسات متعدد کارشناسی، تمهیدات لازم برای هرچه بهتر برگزار شدن این پنل دیده شده است. همچنین سخنرانی‌هایی درباره تربیت دینی و چالش‌های جهان معاصر (اومانیسم، سکولاریسم و ...، جریان‌های معنوی ضد دین)، ایراد خواهد شد و در حقیقت مشترکات و دغدغه‌های ادیان به بحث و بررسی گذاشته می‌شود.

وی ادامه داد: در کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی که معاونت علمی آستان قدس رضوی در نیمه اسفند سال جاری برگزار خواهد کرد نیز، بنیاد پژوهش‌های اسلامی نقش مشارکت کننده اصلی را دارد و گروه تعلیم و تربیت اسلامی عهده‌دار پیشبرد اهداف و رویکردهای آن است.

این پژوهشگر با اشاره به دو محور کنفرانس یاد شده، ابراز کرد: محور نخست، مربوط به جشنواره تجربه‌های تربیتی دینی برتر است. دبیرخانه جشنواره در بنیاد پژوهش‌های اسلامی قرار دارد و نهادهای همکار شامل بنیاد فرهنگی رضوی، دانشگاه امام رضا(علیه السلام) و دانشگاه علوم اسلامی رضوی خواهند بود.

بابادی محور دوم را تعلیم و تربیت دینی برشمرد و گفت: طی فراخوانی که منتشر شده است، مقالاتی در زمینه تعلیم و تربیت دینی به دبیرخانه رسیده است و به وسیلۀ متخصصان امر، ارزیابی و داوری می‌شود که برآیند آن، سخنرانی و ارائه مقالات برتر در روز همایش خواهد بود.

مدیر گروه تعلیم و تربیت اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزاری این همایش‌ها را ناظر به رویکرد گفت و گوی ادیان دانست که در سیرۀ امام هشتم(علیه السلام) نیز بوده است و خاطر نشان کرد: بیشتر تأکید بر مشترکات بین ادیان در حوزه تعلیم و تربیت و برطرف کردن چالش‌های موجود است. در واقع، مقالاتی که حاصل پژوهش‌های بنیادین محققان و متخصصان است دستاوردهایی از جمله تجربیات مشترک ادیان را در حوزه‌های گوناگون اخلاقی مانند تربیت جنسی، خانواده، برخورد با آسیب‌های فضای مجازی و ... در اختیار برنامه‌ریزان و متولیان آموزش و پرورش برای تدوین چشم‌انداز، قرار می‌دهد.

دکتر بابادی تصریح کرد: حاصل جمع‌بندی این تجربیات و نقدها، نظام دانشی ایجاد می‌کند که در قالب مجموعه مقالات منتشر می‌شود و خود دستاوردی عینی و علمی است.

وی افزود: در حقیقت مشارکت در چنین طرح‌هایی نشان می‌دهد که بنیاد پژوهش‌های اسلامی پشتوانۀ علمی و پژوهشی آستان قدس رضوی است و در این مجموعه فعالیت‌هایی در حال انجام است که تا حدودی نیازهای فکری نهادهای اجرایی این آستان مقدس را برطرف می‌کند و یا پتانسیل این مهم را دارد.