نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/10/19     ساعت:   20:35:40
بازدید:   775
 
 
عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه: امروز نیازمند تجمیع فقه عفاف در جامعه هستیم.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه به فقه عفاف باید به صورت مستقل پرداخته شود، بر ضرورت تفکیک فقه عفاف از موضوع تأکید کرد.


دکتر حسین بُستان در نشست علمی کرسی ترویجی فقه عفاف، حلقه مفقوده در تبویب فقه که در سالن جلسات ساختمان امام رضا(علیه السلام) مدرسه علمیه امام کاظم(علیه السلام) برگزار شد، ضمن تشریح و تببین موضوع فقه و عفاف اظهار داشت: در سراسر فقه پویای اسلام در بخش‌های متعددی موضوع عفاف مطرح شده است؛ ولی به صورت منسجم جمع‌آوری نشده است که به تلاش محققان برای گردآوری و عرضه یک‌جای آن نیازمند می‌باشد.

استادیار گروه جامعه شناسی پژوهشکده علوم اجتماعی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و نگارنده کتاب «خانواده در اسلام» در پاسخ به سؤال معرفی کتاب، گفت: بحث و بررسی پیرامون خانواده در اسلام با توجه به کارکردهای حیاتی خانواده و با عنایت به غنای آموزه‌های اسلام در این زمینه، به خودی خود دارای اهمیت است؛ اما آنچه اهمیت موضوع را دوچندان می‌کند، تهدیدها و آسیب‌هایی است که در دهه‌های اخیر نهاد خانواده را به طور جدی به چالش کشیده و پیامدهای منفی شدیدی برای آن به بار آورده است.

حجت الاسلام بُستان ادامه داد: به طور خاص، نادیده گرفتن یا انکار تفاوت‌های طبیعی زن و مرد و در نتیجه مقابله با هرگونه تمایز جنسیتی بین زن و مرد در زمینه حقوق و مسئولیت‌ها و کوشش در جهت حذف این تمایزها، غلبه رویکرد حقوقی به حل مسائل و مشکلات خانواده و کمرنگ شدن رویکرد اخلاق محور و همچنین روند رو به رشد رفع محدودیت‌های ارتباط بین مردان و زنان در محیط‌های عمومی و گسترش روابط آزاد جنسی، از بارزترین این تهدیدها و آسیب‌ها است که نخست، جوامع غربی و پس از آن‌ها دیگر جوامع را همچون طوفان‌هایی سهمگین در نوردیده‌اند. شگفت آور آنکه این رویکردهای نظری و عملی ضد خانواده معمولاً از پشتوانه نظریه‌های به ظاهر علمی، برخوردار بوده‌اند و با بهره‌گیری از اهرم‌های سیاسی و حقوقی، از جمله معاهدات بین‌المللی بعضاً الزام آور، مسیر گسترش خود به همه جوامع را هموار کرده‌‍اند.

استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: امروز در ذیل فقه فردی، بحث عفاف مطرح شده است؛ ولی پراکنده است و نیاز به انسجام دارد.

وی گفت: ازدواج و اخلاق جنسی عوامل مؤثر بر عفاف‌اند که هر کدام نقش خود را ایفا می‌کند و نخبگان حوزه باید نسبت به جمع آوری و انسجام آن نقش آفرینی کنند.





اخبار مرتبط

- آیت الله علیدوست: حجاب چه در اسلام چه در غیر اسلام یک حکم، قانون و دستور است.
- هفدهمین شورای علمی همایش الگوی مفهومی زندگی عفیفانه در دفتر نمایندگی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در قم برگزار شد.
- شانزدهمین جلسه شورای علمی همایش الگوی زندگی عفیفانه برگزار شد.
- نشست پنجم از سری نشست‌های علمی همایش الگوی زندگی عفیفانه با عنوان «عفاف جنسی در مسیحیت و اسلام» برگزار می‌شود.
- چهارمین نشست علمی با عنوان «عفاف در مسیحیت و اسلام» از سلسله نشست‌های همایش ملی الگوی زندگی عفیفانه با رویکرد اسلامی برگزار شد.
- استاد دانشگاه پادربورن آلمان: ارتباط فیزیکی زن و مرد در غرب متأثر از فرهنگ این جوامع است.
- یک استاد دانشگاه آلمان: برخی از زنان آلمانی به دلیل ابعاد زیبایی شناختی حجاب دارند.
- نشست چهارم از سلسله همایش‌های ملی الگوی زندگی عفیفانه با رویکرد اسلامی به همت نمایندگی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در قم برگزار می‌شود.
- عضو هیئت علمی دانشگاه تهران؛ جریان ستیز با عفاف، در کشور به صورت جدی شکل گرفته است.
- با حضور محققان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه؛ کرسی ترویجی فقه عفاف، حلقه مفقوده در تبویب فقه برگزار شد.
- آیت الله غروی؛ عفاف یک مفهوم است و ربطی به فقه ندارد؛ نمی‌توان فقه را دستکاری کرد.
- آیت الله سیدمنذر حکیم؛ جای خالی روش‌شناسی در پژوهش‌ها مشهود است؛ باید جایگاه و موقعیت یا وظیفه فقه نسبت به اخلاق بررسی و مورد بحث قرار بگیرد.